Slovan stratil body so Senicou, Ružomberok neprehral už šesť zápasov

Hráč Senice Frank Castaňeda skóruje do siete Slovana.
Hráč Senice Frank Castaňeda skóruje do siete Slovana. (Autor: TASR)
Sportnet|6. okt 2018 o 19:12

Trenčín doma prekvapujúco nestačil na Michalovce.

RUŽOMBEROK. Futbalisti Ružomberka zdolali Nitru 3:1 v sobotňajšom zápase jedenásteho kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy 2018/2019.

Nitrania na Liptove viedli, no na úvodný gól Tomáša Vestenického dokázal rýchlo odpovedať Tandir. Víťazný gól Ružomberka strelil ešte pred polčasovou prestávkou Peter Gál-Andrezly po centri Erika Daniela.

V nadstavenom čase druhého polčasu pridal poistku striedajúci Zinedin Mustedanagič z Bosny a Hercegoviny.

Ružomberok vo Fortuna lige neprehral už šesť duelov za sebou.

Michalovce zaskočili Trenčín

Prekvapenie sa zrodilo v Trenčíne, kde hráči domáceho AS nečakane nestačili na Michalovce a prehrali výsledkom 1:2. Po sobote majú Zemplínčania na konte osem bodov, Trenčania ich zatiaľ nazbierali sedemnásť.

Po bezgólovom prvom polčase otvoril skóre stretnutia hosťujúci obranca José Carillo, ktorý po rohovom kope zblízka prekonal brankára Libora Hrdličku .

Trenčania vzápätí vyrovnali, po chybe michalovskej defenzívy loptu za Matúša Kiru poslal Hamza Čatakovič.

Štvrťhodinu pred koncom stretnutia pridal druhý gól Zemplínčanov Sadam Sulley a zariadil druhý ligový triumf pre Michalovce v tejto sezóne.

Žilina nemala problémy s Podbrezovou

Daň za rozkopaného slovanistu
Prečítajte si tiež:
Daň za rozkopaného slovanistu

Rolu favorita potvrdili Žilinčania, ktorí nemali väčšie problémy s futbalistami Podbrezovej a pred vlastnými fanúšikmi zvíťazili o dva góly 2:0.

V 13. minúte poslal domácich do vedenia z pokutového Jaroslav Mihalík.

Podbrezová potom mohla vyrovnať, keď sa Endy Bernadina ocitol sám pred Holecom, no svoju možnosť nevyužil.

Po zmene strán zvýšil na 2:0 po priamom kope hlavou obranca Filip Kaša a uzavrel skóre stretnutia.

Slovan stratil body so Senicou

Vedúci tím Fortuna ligy Slovan Bratislava prekvapujúco stratil doma body so Senicou, keď len remizoval 2:2.

Bratislavčania nastúpili v identickej základnej zostave ako pred týždňom vo víťaznom derby s Trnavou, no potvrdilo sa, že každý zápas je iný.

Záhorákom sa podarilo dvakrát utiecť obrane hostí a zásahmi Castaňedu a Patricka Asmaha viedli už 2:0. Domáci potom pridali a v priebehu šiestich minút vyrovnali na 2:2. Do listiny strelcov sa dvakrát zapísal Moha.

Ďalší gól však už Slovan nedal a ukončil víťaznú šnúru štyroch duelov.

Fortuna liga - 11. kolo: Slovan Bratislava - FK Senica: fotogaléria

6.10.2018

FORTUNA LIGA 2018/2019 - 11. kolo (sobota):

Ružomberok - Nitra 3:1 (2:1)

Góly: 10. Tandir, 42. Gál-Andrezly, 90.+ Mustedanagič - 7. T. Vestenický, ŽK: 88. Hroššo (Nitra), rozhodovali D. Sedlák - Štrbo, Hrmo, 1325 divákov

Ružomberok: Macík - D. Kružliak (83. Jonec), J. Maslo, F. Twardzik, Urdinov - Qose, M. Kochan - E. Daniel, T. Kostadinov (50. Mustedanagič), Gál-Andrezly - Tandir (70. Gerec)

Nitra: Hroššo - Charizopulos, M. Dubeň, Pavol Farkaš, J. Chovanec - Šimončič - Guláš (55. Kotrík), A. Fábry (85. Steinhübel), T. Kóňa, - Abdulrahman Taiwo, T. Vestenický (77. Chobot)

Hlasy trénerov:

Ivan Galád, tréner Nitry: "Do Ružomberka sme neprišli brániť, chceli sme hrať aktívne, čoho výsledkom bol aj vedúci gól. V zápase sa prejavila kvalita domáceho mužstva. Videli sme slušný futbal, štyri góly. V prvom polčase sme dali gól, stále sme boli aktívni. V druhom už sme nemali takú dominanciu s loptou, náš výkon nevygradoval. Domáci zápas zvládli aj takticky. My sme chceli vyhrať, nepodarilo sa. Snáď nabudúce."

David Holoubek, tréner Ružomberka: "Aj ja si myslím, že sme videli kvalitné stretnutie. Nás prebudil inkasovaný gól. Myslím si, že nám pomohol, začali sme hrať intenzívnejšie a rýchlejšie. Svedčí o tom aj otočenie výsledku na 2:1. Druhý polčas sme mali nejaké príležitosti, mali sme dať tretí gól, súper však stále žil a snažil sa vyrovnať. Mal i nejaké náznaky šancí. Dobrý zápas, pre nás so skvelým výsledkom."

Trenčín - Michalovce 1:2 (0:0)

Góly: 63. Čatakovič - 54. J. Carrillo, 76. Sulley, ŽK: 47. M. Šulek - 59. P. Kolesár, 90.+ Sulley, rozhodovali: Kráľovič - Tomčík, Borsányi

Trenčín: Hrdlička - Julien, Mašovič, Kleščík, M. Šulek - Zubairu (78. Ubbink), Sleegers, El Mahdioui - Bukari (82. Corryn), Čatakovič, Mance (60. Paur)

Michalovce: Kira - Rota, J. Carrillo, Beskorovajnyj, Vojtko - Grič - Turik, Iloski (90.+ Regáli), P. Kolesár (90.+ M. Kolesár) - Vaščák (85. Kurminowski), Sulley

Žilina - Podbrezová 2:0 (1:0)

Góly: 13. J. Mihalík (z pok. kopu), 65. Kaša, ŽK: 52. I. Díaz (Žilina) - 61. M. Baran, 75. Sedláček, rozhodovali: Marhefka - Somoláni, Bobko, 1726 divákov

Žilina: Holec - Anang, Kaša, Šušnjar, B. Sluka - I. Díaz (78. Holúbek) - Škvarka, Pečovský, Káčer - J. Mihalík (63. M. Tomič), F. Balaj (83. Boženík)

Podbrezová: M. Kuciak - A. Mojžiš, M. Baran, M. Bartoš, Turňa - Obročník, Sedláček - Edge, D. Leško, Matúš Mikuš (63. Wiezik) - Bernadina (63. D. Magda)

Hlasy trénerov:

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: "Na Podbrezovú sme sa zodpovedne pripravili, vedeli sme, že má dobrú prechodovú fázu a dobre organizovanú obranu. Chlapci to zvládli slušne. Dali sme šancu hráčom zo širšieho kádra, ktorí nehrávali dlhšie. Chceli sme rozložiť záťaž a vidieť ich aj smerom do budúcnosti. V prvom polčase bol zápas na šance vyrovnaný, no my sme boli efektívnejší, v druhom naša úspešná štandardka zlomila zápas v náš prospech. Chlapcov chválim za dobrý prístup a mentalitu. Viem, že v našej hre sú rezervy, ale pracujeme na ich odstraňovaní a posune krok po kroku dopredu. Sila kolektívu sa týždeň po týždni zvyšuje."

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Naoko to nevyzeralo zle, ale v zápasoch vonku nás zrážajú na kolená hrubé individuálne chyby. Aj to je dôvod, prečo sme neboli úspešní. V obrane aj v ofenzíve sme robili obrovské chyby, na druhej strane sme nepremenili veľké šance v rozhodujúcich chvíľach. Preto nie sme proti kvalitným tímom vonku úspešní. Chýbajú nám v týchto zápasoch skúsení Breznaník a Viazanko, ale pozitívne je, že mladí si vedia svoje miesta zastať. V závere sme dokázali loptu podržať a byť nepríjemní, ale bolo to vo fáze, kedy bol duel už rozhodnutý a šance sme nepremenili. Športovo však treba priznať, že Žilina bola trištvrte zápasu lepšia ako my a zaslúžene vyhrala."

Slovan Bratislava - Senica 2:2 (0:1)

Góly: 58. a 61. Moha - 7. Castaňeda, 54. P. Asmah, ŽK: 10. Castaňeda, 18. Ségbé Azankpo, 63. Otrísal, 90.+ Petshi (všetci Senica), rozhodovali: Glova - Žákech, Jenčura, 1094 divákov

Slovan: Greif - Apau, Saláta, Bajrič, Suchockij (73. Božikov) - De Kamps (59. Cmiljanič) - Čavrič, Nono (46. Holman), Dražič, Moha - Šporar

Senica: Taborda - C. Silveira (74. Klapan), J. Kotula, Otrísal, P. Asmah - Deretti (67. Krč), Ségbé Azankpo, Zezinho, L. Kučera (78. A. Kováč) - Petshi, Castaňeda

Hlasy po zápase:

Martin Ševela, tréner ŠK Slovan Bratislava: "Chceli sme od začiatku hrať nátlakovo. Z prvej akcie sme však inkasovali, keď súper potrestal chybu našich obrancov. Mali sme dostatok šancí na to, aby sme skóre otočili ešte v prvom polčase. Efektivita dnes nebola našou silnou stránkou. Za stavu 2:2 bol zápas opäť otvorený, ale šťastena nestála na našej strane, keď Holman v závere poslal loptu z priameho kopu do žrde. Sme smutní, že sme stratili dva body. Z tohto pohľadu nemôžem byť spokojný, pretože sme chceli pokračovať na víťaznej vlne."

Frederico Ricardo, tréner FK Senica: "Bol to veľmi ťažký zápas. Slovan má fantastický tím, úžasných hráčov a trénera. Podľa mňa je to najlepší tím v lige. V prvom polčase mal súper dve-tri dobré šance na strelenie gólu, no podarilo sa skórovať nám a vyhrávali sme. Po zmene strán sme pridali druhý gól, ale potom nás domáci začali vysoko napádať a podarilo sa im vyrovnať. V závere boli šance na oboch stranách. Získať bod na Slovane je fantastický výsledok. Som hrdý na celé mužstvo."

Dunajská Streda - Zlaté Moravce-Vráble 3:1 (2:1)

Góly: 25. Šatka, 45. Herc, 72. Bayo - 41. Richtárech, ŽK: 87. K. Vida - 68. Casado, 73. Banovič, 87. Brašeň, rozhodovali: Pavlík - Vorel, Ferenc

Dunajská Streda: Jedlička - M. Vida, Šatka, T. Huk, E. Davis - Herc, M. Bednár (60. Záhumenský), Kalmár (90.+ S. Koné) - Divkovič (65. Tretiakov), Bayo, K. Vida

Zlaté Moravce-Vráble: M. Krnáč - Čögley, Banovič, Práznovský, Chren - Richtárech (84. Duga), Casado (72. Ďubek), Ľupták, Ewerton Paixao da Silva, Brašeň - J. Švec (46. Ľ. Urgela)

Hlasy po zápase:

Peter Hyballa, tréner DAC-u: "Súper nám dnes sťažil zápas. Pri takom protivníkovi, ktorý hrá defenzívne, musíme hrať rýchlo v útoku. V druhom polčase sme chceli hrať rýchlejšie, mali sme dobré nábehy. Do stavu 2:1 to bol vyrovnaný zápas, potom prišla silná stránka Baya a hlavou trafil. Sme šťastní, že sme získali tri body, máme za sebou ťažký týždeň cestou z Vranova. Tiež ďakujem fanúšikom, ktorí nás celý zápas povzbudzovali. Som na hráčov pyšný."

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: "Gratulujem domácim k víťazstvu. Vedeli sme, ako začneme hrať, čo bude na domácich platiť. Hrali sme viac defenzívne, na brejky. Škoda šance Šveca, potom však Šatka dobre trafil. Vyrovnali sme po individuálnej akcii, ale nemôže sa stať, že dostaneme lacný gól do kabíny. V druhom polčase sme chceli niečo urobiť s výsledkom, Casadova možnosť bola zlomová. Dunajská Streda mala potom šance, hrala dobrý futbal. Dnes sme boli slabí v zakončení. Keď nebudeme premieňať šance, budeme mať problémy."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan stratil body so Senicou, Ružomberok neprehral už šesť zápasov