Forsberg sa objavil v švédskej olympijskej nominácii

Peter Forsberg
Peter Forsberg (Autor: SITA/AP)
SITA|28. aug 2009 o 21:45

Švédska hokejová hviezda Peter Forsberg stále nevie, či bude v nasledujúcej sezóne hrať, tréner úradujúcich držiteľov olympijského zlata z hokejového turnaja v Turíne Bengt-Ake Gustafsson ho však zaradil do predbežnej nominácie na ZOH 2010 do Vancouveru.

ŠTOKHOLM.

"Uvidíme, ako to celé dopadne," uviedol 51-ročný kouč, ktorý pred troma rokmi doviedol švédsku reprezentáciu k zlatým medailám. Tridsaťšesťročný Forsberg od začiatku augusta trénuje s tímom najvyššej domácej súťaže MoDo a cez víkend by mal nastúpiť na predsezónnom turnaji vo Švajčiarsku. "Moje šance hrať počas zimy sú stále veľmi malé," uviedol samotný hráč.

Švédsky center absolvoval počas posledných rokov až päť operácii pravej nohy, poslednú podstúpil v máji. V doterajšej kariére odohral populárny "Foppa" v NHL v dresoch Colorada (predtým aj Québecu), Philadelphie a Nashvillu spolu 706 duelov s bilanciou 249 gólov a 636 asistencií. S Coloradom získal dvakrát Stanleyho pohár (1996 a 2001), vo švédskom reprezentačnom drese dva tituly majstra sveta (1992 a 1998) a dvakrát triumfoval aj na zimných olympijských hrách (1994 a 2006).

Nachádzate sa tu:
Domov