Forsberg nastúpi za Švédsko na Karjala Cup-e

SITA|30. okt 2007 o 09:49

ŠTOKHOLM 30. októbra (SITA) - Peter Forsberg sa síce zatiaľ ešte nerozhodol, či bude pokračovať v kariére v hokejovej NHL, ale korčule sa pravdepodobne na klinec zavesiť nechystá. Tridsaťštyriročný útočník ...

ŠTOKHOLM 30. októbra (SITA) - Peter Forsberg sa síce zatiaľ ešte nerozhodol, či bude pokračovať v kariére v hokejovej NHL, ale korčule sa pravdepodobne na klinec zavesiť nechystá. Tridsaťštyriročný útočník sa prekvapujúco objavil v nominácii Švédska na novembrový úvodný turnaj Euro Hockey Tour Karjala Cup v Helsinkách. Tréner troch koruniek Bengt-Ake Gustafsson bude mať Forsberga k dispozícii počas prípravy v Jönköpingu, počas ktorej odohrajú Švédi 8. novembra aj úvodný zápas Karjala Cup-u s Ruskom, i v ďalších dvoch stretnutiach s Českom a Fínskom priamo v Helsinkách (10. a 11. novembra). Skúsený center v posledných týždňoch intenzívne trénoval v rodnom Örnsköldsviku s tímom MODO. Trénerovi Bengtovi-Akemu Gustafssonovi sa ozval sám a ponúkol sa, že na Karjale nastúpi. "Budem trochu nervózny. Som rád, že môžem odohrať tri zápasy proti najlepším európskym hráčom a otestovať sa, ako na tom som, a ako dokážem pri hre reagovať. Zatiaľ nie som rozhodnutý, čo budem robiť ďalej," povedal pre Aftonbladet Forsberg, ktorý naposledy v drese s troma korunkami nastúpil na zimných olympijských hrách 2006 v Turíne. Za A-tím Švédska odohral 98 stretnutí a dal v nich 29 gólov.

Švédska hviezda zatiaľ svoj termín návratu do NHL či do domácej ligy nestanovila a je ochotná prezradiť iba toľko, že sa tak stane v správnom čase, keď bude stopercentne pripravená. Množstvo klubov má o Forsberga eminentný záujem, v polovici októbra ho dokonca vo Švédsku navštívil generálny manažér Dallas Stars Dough Armstrong spoločne s Brettom Hullom, ktorý je novým členom riaditeľstva klubu. Päťnásobný účastník Zápasu hviezd síce so stretnutím súhlasil, no nechce, aby si ho ľudia spájali so začiatkom licitovania o novej zmluve v profilige. Medzi najväčších favoritov v boji o získanie prominentného útočníka patria Colorado, kde v minulosti pôsobil, a Ottawa, ktorá má veľkú šancu získať Stanleyho pohár a ako tromf má v kádri Forsbergovho priateľa Daniela Alfredssona. Dvojnásobného víťaza Stanleyho pohára by však radi získali i vo Philadelphii.


Nachádzate sa tu:
Domov