Floyd Mayweather vysvetlil, prečo mu dal Conor viac úderov ako hviezdni boxeri

Vladimír Bilohuščin|13. sep 2017 o 02:00

Po súboji McGregor vs. Mayweather oficiálne štatistiky ukázali, že Ír bodoval oveľa častejšie ako väčšina boxerských hviezd.

Aj keď v konečnom dôsledku McGregor odišiel zo súboja ako porazený, v prvých kolách sa mu podarilo naplno bodovať, keď svojho súpera dokázal pritlačiť. Počtom úderov sa pritom zaradil pred také mená ako Pacquiao či Cotto.

Flod Mayweather všetko vysvetlil so slovami, že to bolo zmenou taktiky. “Bolo to preto, lebo som nedával ´counter-punche´ a následne boxoval,” prezradil Mayweather. „Dôvodom, prečo zaznamenal viac úderov ako iní bojovníci bol ten, že som šiel priamo vpred. Takmer som sa nehýbal, občas som bránil jeho údery a jednoducho ho pomaly lámal. To bol môj plán. Nechať ho útočiť so všetkým čo má. Vedel som, že bude udierať z divných pozícii, ale game plan bol triafať mu telo dobrými údermi a potom udrieť ľavým hákom, priamou pravačkou a stále ísť vpred, neprestávať v tlaku.”

“Mohol som si iba udržiavať dištanc, preboxovať ho a vyrážať do protiútokov, ale to nebolo to, čo som chcel robiť. Chcel som ho poriadne pritlačiť.“

Po víťaznom stretnutí Mayweather oznámil ukončenie kariéry a so skóre 50-0 si tak môže užívať zaslúžený dôchodok.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Floyd Mayweather vysvetlil, prečo mu dal Conor viac úderov ako hviezdni boxeri