Kto bude mať väčšiu podporu? O titul majstra si to rozdajú tímy z rovnakej haly

Radosť hráčov Lido Bratislava po postupe do finále florbalovej extraligy.
Radosť hráčov Lido Bratislava po postupe do finále florbalovej extraligy. (Autor: Matej Hank)
Matej Hank|7. apr 2024 o 20:35

Slovenská florbalová extraliga spoznala finalistov, obaja hrajú svoje domáce zápasy v Záhorskej Bystrici.

ZÁHORSKÁ BYSTRICA. Slovenská florbalová extraliga píše nevšedný príbeh. Po nedeľňajších zápasoch je jasné, že o titul majstra budú bojovať Tsunami Záhorská Bystrica a Lido Bratislava.

Obaja finalisti si poradili so svojimi súpermi 3:1 na zápasy. Kým Lido zdolalo Florko Košice, Tsunami vyradilo víťaza základnej časti Grashoppers UNIZA Žilina.

Zaujímavé je však to, že oba kluby hrajú v jednej spoločnej hale v Záhorskej Bystrici. Najskôr si postup vybojovalo Lido, ktoré zdolalo Košičanov 9:5.

Aj keď výsledok hovorí o jasnej dominancii, vôbec to tak do posledných sekúnd nevyzeralo. Domáci vyhrávali do 59. minúty len 6:5. Dvoma gólmi do prázdnej brány a jednou vydarenou strelou však rozhodli o osude celej série.

"Dnes to bol opäť ťažký zápas, oveľa viac ako včera. Išli sme si za postupom a som rád, že sme dosiahli historický úspech. Dúfam, že týmto sa nezastavíme.

Každý by chcel byť majster Slovenska a my tomu podriadime všetko. Ďakujeme aj skvelým fanúšikom," povedal po zápase Patrik Paulikovič.

VIDEO: Postupová radosť hráčov Lido Bratislava

Neuveriteľná atmosféra

Do športovej haly vojde približne 150 ľudí, no ak každý začne podporovať, pridajú sa k tomu zvuky bubnovania a rapkáča, dokáže to vytvoriť výbornú atmosféru.

Presne takto to vyzeralo v nedeľu poobede v Záhorskej Bystrici. Fanúšikovia podporovali celý zápas svoj tím, boli neúnavní a po každom zisku loptičky bolo počuť veľký potlesk.

Inak tomu nebolo ani v sobotňajšom dueli medzi Tsunami a Žilinou. Aj napriek prehre domácich bolo cítiť veľkú podporu zo strany miestnych fanúšikov.

Vo všetkých semifinálových zápasoch však mali podporu aj hosťujúce tímy, Žilinčania si so sebou priniesli vlajky, šále a takisto aj bubon.

Pre Lido je postup do finále najväčším úspechom v ich dvadsaťročnej histórii. V minulosti bolo ich maximom štvrté miesto, ktoré chceli minimálne dorovnať.

Teodor Beriac a Lukáš Nôta.
Teodor Beriac a Lukáš Nôta. (Autor: Instagram ŠK Lido)

"Som rád, že sme to zvládli a ideme do finále. Tam cesta nebude chcieť skončiť a verím, že sa dobre pripravíme na súpera," povedal po postupe tréner Jakub Horecký.

Lido ťahá dvojica hráčov Lukáš Nôta a Peter Nehila.

Suverénne najlepším hráčom je Nôta, ktorý v kanadskom bodovaní získal 113 bodov za 61 gólov a 52 asistencií. Nehila ich získal 86 (49+37).

Kto bude domáci?

Dilemu o tom, kto bude domáci a kto hosť, budú musieť v Záhorskej Bystrici vyriešiť vo finálovej sérii.

O titul majstra tak budú bojovať tímy z rovnakej haly. Tsunami po veľkej dráme postúpilo do finále, bodku za sériu s víťazom základnej časti podčiarkla výhra 4:3 po samostatných nájazdoch.

Po nich vypukla v hale neuveriteľná radosť na strane hráčov i fanúšikov. Finále štartuje už nasledujúci víkend, 13. apríla. Celá séria sa tak odohrá v mestskej časti Bratislavy.

Florbalová extraliga - semifinále:


ŠK Lido Bratislava - Florko Košice 9:5 (3:1, 2:4, 4:0)

Góly: 4. Bačinský (Lelák), 17. Nehila (Nôta), 19. Kopecký (Vico), 22. Bačinský (Kažimír), 39. Nehila (Bačinský), 48. Paulikovič (Nôta), 60. Nôta, 60. Kažimír (Steller), 60. Nôta (Pagáč) - 9. Tomčo (Hutka), 24. Grich (Tomčo), 27. Bakajsa (Blaško), 30. Bakajsa (Blaško), 36. Vyšňan (Hrabčák)

/3:1 na zápasy, do finále postúpilo Lido/

Tsunami Záhorská Bystrica - Grashoppers UNIZA Žilina 4:3 sn (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 9. Jurica (Banga), 17. Kotian (Jáger), 26. Sivák (Šifra) - 12. Jančo (Cvacho), 40. Cvacho (Jančo), 51. Melega (Šuška)

/3:1 na zápasy, do finále postúpilo Tsunami/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Kto bude mať väčšiu podporu? O titul majstra si to rozdajú tímy z rovnakej haly