Finále Turnaja majsteriek obstarajú Bartoliová a Rezaiová

Marion Bartoliová
Marion Bartoliová (Autor: SITA/AP)
SITA|7. nov 2009 o 10:35

Prvou finalistkou dvojhry na tenisovom Turnaji majsteriek na indonézskom ostrove Bali (dotácia 600 000 USD, tvrdý povrch v hale) sa stala Francúzka Marion Bartoliová.

BALI. Vo finále tenisového Turnaja majsteriek na indonézskom ostrove Bali (dotácia 600 000 USD, tvrdý povrch v hale) sa stretnú francúzske tenistky Marion Bartoliová a Aravane Rezaiová.

Najvyššie nasadená spomedzi pôvodnej dvanástky účastníčok tohto výberového podujatia žien zdolala v sobotňajšom úvodnom semifinále japonskú veteránku Kimiko Dateovú-Krummovú za 85 minút hladko 6:1, 6:3.

V druhom semifinále si potom Bartoliovej krajanka Rezaiová poradila so Španielkou Maríou José Martínezovou-Sánchezovou za 65 minút 6:2, 6:3.

Finále je v nedeľu na programe od 7.30 h SEČ.

V súboji rebríčkovo Bartoliovej s Dateovou-Krummovou, čiže najvyššie postavenej hráčky turnaja s najnižšou (12. vs. 101.) Francúzka bez problémov splnila úlohu favoritky.

Už 39-ročnej Japonke nedala šancu na úspech a v celom stretnutí jej povolila len 4 gemy.

Za stavu 1:6 a 0:5 bola Japonka blízko potupnej prehry s "kanárom" v druhom sete, ale napokon si udržala servis a uhrala ešte tri gemy.

Wimbledonská finalistka spred dvoch sezón, 25-ročná Bartoliová, sa tešila v tomto roku z turnajových prvenstiev v Monterrey a Stanforde, teraz môže pridať tretie na "malých MS" na Bali.

Pre Dateovú-Krummovú je už postup do semifinále nevšedným úspechom, keďže si účasť vybojovala aj vďaka "povinnému" odstúpeniu jej skupinovej súperky a premožiteľky, Belgičanky Yaniny Wickmayerovej pre porušenie antidpingových pravidiel a následné uloženie ročného zákazu činnosti.

V druhom semifinále v areáli International Convention Centre v Nusa Dua Rezaiová rovnako bez väčších problémov zdolala Španielku Maríu José Martínezovú-Sánchezovú 6:2, 6:3, keď súperke počas celého stretnutia nepovolila ani jeden brejkbal.

Sama premenila štyri z jedenástich takýchto možností. Od stavu 3:2 v druhom sete už 22-ročná Francúzka prepustila súperke iba jeden gem. Rezaiová útočí na Bali na druhý turnajový titul nielen v tomto roku (po Štrasburgu), ale aj kariéry.

Dvadsaťsedemročná Martínezová-Sánchezová nevyužila šancu na zisk nevšedného double.

Uplynulú nedeľu triumfovala po boku krajanky Nurie Llagosterovej-Vivesovej na MS WTA Tour vo štvorhre v katarskej Dauhe a teraz sa dostala "len" do semifinále vo dvojhre na Bali.

Semifinále

Marion Bartoliová (1-Fr.) - Kimiko Dateová-Krummová (12-Jap.) 6:1, 6:3 za 85 minút

Aravane Rezaiová (10-Fr.) - María José Martínezová-Sánchezová (6-Šp.) 6:2, 6:3 za 65 minút


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Finále Turnaja majsteriek obstarajú Bartoliová a Rezaiová