Finále extraligy žien - Seničanky krok od titulu, vedú 2:0

SITA|21. apr 2007 o 19:56

BRATISLAVA 21. apríla (SITA) - Volejbalistky VK OMS Senica sú len krôčik od zisku tretieho majstrovského titulu v histórii i v rade za sebou. Po stredajšom hladkom domácom víťazstve 3:0 zdolali zverenkyne ...

BRATISLAVA 21. apríla (SITA) - Volejbalistky VK OMS Senica sú len krôčik od zisku tretieho majstrovského titulu v histórii i v rade za sebou. Po stredajšom hladkom domácom víťazstve 3:0 zdolali zverenkyne trénera Vladimíra Sirvoňa v sobotňajšom druhom finálovom stretnutí play off ženskej extraligy v bratislavskej ŠH Mladosť tím Slávie UK SLSP Bratislava 3:1 (22, 13, -24, 19). Seničanky tak vedú v sérii 2:0 na zápasy a celkové prvenstvo môžu oslavovať už v treťom dueli, ktorý je na programe v stredu 25. apríla o 18.00 h na Záhorí.


Volejbal - finále play off extraligy žien - sobota - druhý zápas (hrá sa na 3 víťazné stretnutia):


Slávia UK SLSP Bratislava - VK OMS Senica 1:3 (-22, -13, 24, -19) - stav série: 0:2, tretí duel je na programe v stredu 25. apríla o 18.00 h v Senici

93 min, rozhodovali: Schimpl a Bajči, 300 divákov


Slávistky začali druhý finálový duel dobre, viedli už 17:10, napriek tomu nedokázali prvý set dotiahnuť do víťazného konca. Druhé dejstvo patrilo jednoznačne Seničankám (25:13), ktoré účinnejšie podávali a boli lepšie aj na sieti. Domáce volejbalistky už aj so skúsenou Adrianou Marčekovou v zostave však ani za nepriaznivého stavu nezložili zbrane a hoci museli v treťom dejstve doťahovať náskok súperiek, napokon premenili druhý setbal a znížili na 1:2. Do polovice štvrtého setu sa obidve družstvá ťahali o každý bod, potom však favorizované hráčky Senice zvýšili obrátky a aj vďaka chybám domácich volejbalistiek napokon triumfovali. Záhoráčky tak dokázali zdolať svojho najväčšieho súpera už osemnástykrát za sebou, Slávia UK sa tešila naposledy z výhry nad Senicou pred viac ako dvoma rokmi - 19. apríla 2005.


Hlasy:

Martin Hančík (tréner Slávie UK): "Bolo to fantastické stretnutie. Dievčatám sa v úvode mimoriadne darilo podanie i prihrávka, a tak sme zrazu viedli 17:10. Potom však prišlo k zlomu a dobre rozohraný úvodný set sme prehrali. Druhé dejstvo bolo poznačené neúspešne zvládnutým prvým setom. Klobúk dolu pred mojimi zverenkami, že ani potom za veľmi nepriaznivého stavu nerezignovali. Naopak dokázali zdvihnúť hlavy a musel sa hrať štvrtý set. V ňom už boli Seničanky v závere úspešnejšie a napokon vyhrali. Hoci prehrávame v sérii 0:2, ešte to určite nebalíme a pokúsime sa ešte zdramatizovať finále. Bude to však nesmierne náročné, Senica má veľmi dobrý a skúsený tím."


Vladimír Sirvoň (tréner Senice): "Myslím si, že dnešné stretnutie bolo zaujímavé pre divákov. Cítim, že v našej hre sú ešte stále rezervy. Je to však extraligové finále, má to náboj tlaku i nervozity. Čakali sme, že Slávia UK začne v domácom prostredí aktívne. My sme sa zo začiatku bránili, slávistky sa snažili vyvíjať na nás tlak.

Až postupne sme sa dostali do tempa a dokázali otočiť v náš prospech už prvý set. Druhé dejstvo bolo jednoznačné, domáce hráčky sme k ničomu nepustili. V treťom sete za stavu 19:15 si to dievčatá trochu zľahčili a slávistky to využili. Trochu nás to rozhodilo, ale už sme si víťazstvo nenechali vziať. Majstrovský hetrik by sme chceli potvrdiť už v stredu v domácom prostredí, do Bratislavy by sme už neradi cestovali. Vo finálovej sérii vyhrávame 2:0, ešte však nie je koniec. Treba sa skoncentrovať a zabojovať o potrebné tretie víťazstvo."


Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Finále extraligy žien - Seničanky krok od titulu, vedú 2:0