Filip Kiss má za sebou úspešný debut v Saudskej Arábii, odohral druhý polčas

Filip Kiss (vľavo) v kvalifikačnom zápase proti Škótsku.
Filip Kiss (vľavo) v kvalifikačnom zápase proti Škótsku. (Autor: TASR)
SITA|12. aug 2017 o 13:09

Dvadsaťšesťročný stredopoliar prestúpil do Saudskej Arábie koncom júla.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový reprezentant Filip Kiss, niekdajší kapitán národného tímu do 21 rokov, má za sebou ligový debut v Saudskej Arábii.

V piatkovom zápase úvodného kola ročníka 2017/2018 odohral v drese domáceho klubu Al-Ittifaq druhý polčas, jeho mužstvo zvíťazilo 2:1 nad Al-Ahli.

Saudskoarabská Pro League 2017/2018 - 1. kolo - piatok:

Al-Ittifaq - Al-Ahli 2:1

Filip Kiss (Al-Ittifaq) hral od 46. min.

Všetky góly padli po zmene strán: hostia viedli 1:0, Al-Ittifaq však dvoma zásahmi v priebehu desiatich minút otočil skóre, hrdinom bol dvojgólový útočník Hazzaa Al Hazzaa.

Duel na štadióne v meste Dammám sledovalo 3722 divákov. V rámci 2. kola nastúpi Al-Ittifaq na ihrisku Al-Nasr, tento súboj je na programe v piatok 18. augusta. Al-Ittifaq má na konte dva saudskoarabské tituly (1983, 1987).

Dvadsaťšesťročný stredopoliar Kiss zamieril do Saudskej Arábie koncom júla z nórskeho FK Haugesund, v ktorom bol kapitánom.

Dunajskostredský rodák s 11 štartmi v seniorskej reprezentácii sa v novom pôsobisku upísal na dva roky. V minulosti pôsobil aj v škótskom Ross County, Cardiffe City, Slovane i Interi Bratislava a v Petržalke.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Filip Kiss má za sebou úspešný debut v Saudskej Arábii, odohral druhý polčas