Hološko sa po trinástich rokoch vrátil do Česka, sezónu dokončí v Slovácku

Filip Hološko sa dostal do ďalšieho konfliktu.
Filip Hološko sa dostal do ďalšieho konfliktu. (Autor: TASR)
TASR|1. mar 2019 o 11:07

Naposledy pôsobil v Slovane Bratislava.

PRAHA. Slovenský futbalista Filip Hološko po ukončení spolupráce s ŠK Slovan Bratislava zamieril do najvyššej českej súťaže. Tridsaťpäťročný útočník sa dohodol na polročnom pôsobení s aktuálne deviatym tímom ligovej tabuľky 1. FC Slovácko.

Hološko sa po trinástich rokoch vracia do súťaže, v ktorej slávil v minulosti úspechy. V českej lige pôsobil v rokoch 2002-2005, pričom s Libercom získal dvakrát majstrovský titul.

Ďalší titul vybojoval v Turecku s Besiktasom, s ktorým dvakrát dobyl aj národný pohár, austrálsku ligu vyhral v drese FC Sydney. Okrem toho hral i za AS Trenčín, Manisaspor, Istanbul BB, Caykur Rizespor a naposledy Slovan Bratislava. Na konte má aj 65 reprezentačných štartov.

"Filip má do futbalu stále veľkú chuť a keďže v Slovane nedostával toľko príležitostí, ako by si predstavoval, chcel ísť niekam, kde bude na ihrisku častejšie.

Záujem malo viacero klubov a po zvážení všetkých okolností sa Filip rozhodol pre Slovácko, s ktorým sa zatiaľ dohodol na pôsobení do konca prebiehajúcej sezóny," povedal po spečatení zmluvy pre oficiálny web Football Service Agency hráčov zástupca Milan Lednický.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hološko sa po trinástich rokoch vrátil do Česka, sezónu dokončí v Slovácku