Balaj v zime odmietol opustiť ViOn. Mohol ísť aj do ruskej prvej ligy

Filip Balaj.
Filip Balaj. (Autor: Jozef Bedej)
SITA|24. máj 2021 o 00:30

Slovenský útočník si vyskúša zahraničný angažmán.

BRATISLAVA. Útočník Filip Balaj si doteraz obliekal dres FC ViOn Zlaté Moravce, ale to už neplatí.

Od novej sezóny sa dohodol na trojročnej zmluve s tradičným účastníkom poľskej Ekstraklasy Cracoviou Krakov.

V zime uprednostnil Zlaté Moravce

Pätnásťgólový strelec v najvyššej slovenskej súťaži bol na prestupovom trhu žiadaným artiklom. O služby bývalého hráča Nitry, Žiliny a aktuálne ViOnu bol záujem naprieč celým kontinentom, ba dokonca aj za jeho hranicami.

Už v zime si mohol vyberať z viacerých konkrétnych ponúk, rozhodol sa však dokončiť sezónu v rodnom meste a tesne pred koncom súťažného ročníka povedal áno najstaršiemu futbalovému klubu v Poľsku.

"Som veľmi rád, že sa nám v spolupráci s mojou agentúrou podaril takýto prestup. Bolo tam viacero záujemcov, ale po zvážení všetkých aspektov som sa jednoznačne rozhodol pre Cracoviu. Z mojej strany preto panuje veľká spokojnosť a pevne verím, že som urobil správne rozhodnutie," povedal Filip Balaj pre web svojej zastupiteľskej agentúry Football Service Agency

V piatok absolvoval v Krakove prehliadku a záverečné rokovanie v sprievode svojich zástupcov.

"Prvé dojmy z klubu sú veľmi dobré. Príjemní ľudia a organizácia na vysokej úrovni. Už si len zaželať, aby som bol zdravý a mohol čo najviac hrávať.

Verím, že s adaptáciou veľký problém nebude, pretože v klube pôsobí viacero hráčov, ktorých dobre poznám, a čo je najdôležitejšie, pred rokovaniami mi volal aj samotný tréner, ktorý ma veľmi chcel do mužstva," dodal Balaj.

Mohol ísť aj do Ruska

Viac okolností ohľadom tohto prestupu prezradil hráčov agent Milan Lednický:

"Sme radi, že Filip získal svoj prvý zahraničný angažmán. Už v zime sme mu sprostredkovali päť ponúk zo zaujímavých európskych líg. Vtedy sa ešte rozhodol dokončiť sezónu na ViOne, a tak sme sa sústredili na letný prestupový termín, keď sme získali ďalších konkrétnych záujemcov o jeho služby.

Vo finále sa rozhodoval medzi ponukami z poľskej a ruskej prvej ligy. Rozhodol sa pre Cracoviu, s ktorou sme podpísali zmluvu na tri roky."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Balaj v zime odmietol opustiť ViOn. Mohol ísť aj do ruskej prvej ligy