Organizácia Fight Night Challenge ukázala, ako veľmi si cení svojich fanúšikov (komentár)

(Zdroj: Instagram: Fight Night Challenge)
Vladimír Bilohuščin|29. dec 2021 o 02:38

Prvé podujatie malo trpkú príchuť.

Tak, a máme za sebou prvý turnaj organizácie FNC, kde sme okrem bojovníkov videli v ringu, ale aj za mikrofónom, taktiež ľudí zo šoubiznisu. Spoločnosť sa podľa očakávania rozdelila na dva tábory, kde jeden takúto myšlienku propagácie bojových umení podporoval, druhý podujatie pokladal za dehonestáciu športu.

V osudný deň to ale bolo jedno, lebo sa všetci ocitli na rovnakej lodi, keďže si turnaj kvôli technickým problémom nemohli plnohodnotne vychutnať.

Už v minulosti sme boli svedkami takýcho problémov počas prenosu, dôležitý v tejto situácii je ale spôsob, akým to organizátor odkomunikuje s platiacimi fanúšikmi. V prípade FNC sme ale boli svedkami série informácií, ktoré sa miestami ťažko dali pochopiť.

Pripomeňme si pár momentov, ktoré by mal promotér veľmi jasne objasniť. Myslíme totiž, že tisíce platiacich divákov si to zaslúži.

Pre enormný záujem navyšujeme kapacitu

Prvé vyjadrenie priamo od organizácie FNC prišlo po približne 3000 komentároch na sociálnych sieťach a znelo: „Pre enormný záujem navyšujeme kapacitu.“ Tomuto vyjadreniu by sa dalo veriť. Proste organizátor nečakal takýto nápor a zakúpil nižšiu kapacitu. Menej výkonné servery = menšie poplatky dodávateľovi. Pochopiteľné, veď šetríme.

Kapacitu sme nastavili na omnoho väčšie čísla

Neskôr ale prišlo vyjadrenie, ktoré evokovalo, že organizátori nastavili kapacitu na omnoho väčšie čísla už pred podujatím: „Samozrejme sme si museli priplatiť, ale veď sme to urobili radi, aby ľudia mali komfort.“

Tak sa zahrajme na detektívov a položme si pár otázok.

Kedy organizátori nastavili kapacitu na omnoho väčšie čísla? Prečo to šlo dobre až v druhej polovici, keď sa kapacita nastavila už pred turnajom? Nebolo to náhodou tak, že organizátor neodhadol kapacitu a až počas turnaja požiadal za príplatok dodávateľa o jej navýšenie?

Hackerský útok

Nakoniec sme si ale vydýchli. Za všetko môžu tie tajomné sily, ktoré z pozadia riadia našu planétu a ani za tento výpadok nie je zodpovedný organizátor, ale skupina hackerov, ktorí napadli servery dodávateľa. Organizácia totiž uvádza nasledovné:

„Pravdepodobne boli spôsobené hackerskými útokmi na servery našej dodávateľskej spoločnosti, ktorá nielen nám, ale napríklad aj poľskej KSW dlhodobo zabezpečuje streamovanie a za 10 rokov existencie takýto výpadok ešte nezažila.“

Tak si to zhrňme. Za 10 rokov existencie si hackeri počkali práve na tento československý event, ktorý nemá žiadneho nepriateľa, aby napadli servery poľskej spoločnosti. Čo tým akože chceli tí hackeri dosiahnuť? Výkupné? Alebo iba chceli naštvať fanúšikov, lebo veď sranda musí byť?

Možno by bolo vhodné vo vysvetlení vyhodiť z vety slovíčko ´pravdepodobne´ a nahradiť ho spojením ´prikladáme dôkazy´.

Rozčarovanie

Bohužiaľ, posledná rana fanúšikom prišla s oznámením kompenzácie za nesledovateľný prenos. Vrátenie peňazí? Nie! Budúci prenos zdarma? Nie! Diváci, ktorí si zakúpili produkt, ktorý im nebol plnohodnotne dodaný, si môžu turnaj pozrieť exkluzívne zo záznamu.

Neviem, či si je organizátor vedomý, ale každý už pozná výsledky a asi sa zhodneme, že práve kvôli tomu sa sleduje podujatie. Nebudeme si totiž nahovárať, že sme boli svedkami špičkových športových výkonov, a aj keby, tak úprimne, cena záznamu sa rovná takmer nule a nie 10 eurám.

Na záver iba toľko, že sme opäť svedkami situácie, keď na všetko doplatili skalní fanúšikovia, ktorí by tých 10 investovaných eur vedeli využiť aj inak.

Ak organizácia vie zaplatiť pompéznu tlačovku v jednom z najdrahších podnikov, Valábika, Gáboríka, Majka Spirita, Ega, Karlosa, tak určite nemá problém vrátiť ľuďom peniaze, alebo aspoň ponúknuť budúci prenos zdarma a kompenzáciu žiadať od dodávateľa, keďže on nedodal požadovanú službu. Len či to s tými hackermi nebolo trocha inak...

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Organizácia Fight Night Challenge ukázala, ako veľmi si cení svojich fanúšikov (komentár)