FIFA nepotrestá Real v kauze C. Ronalda

SITA|16. jún 2008 o 21:08

ZÜRICH 16. júna (SITA, AFP) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) v pondelok poskytla vyhlásenie, podľa ktorého neplánuje vyvodiť voči španielskemu veľkoklubu Real Madrid žiadne konzekvencie v súvislosti ...

ZÜRICH 16. júna (SITA, AFP) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) v pondelok poskytla vyhlásenie, podľa ktorého neplánuje vyvodiť voči španielskemu veľkoklubu Real Madrid žiadne konzekvencie v súvislosti s kauzou údajného nečestného lanárenia klenotu Manchestru United Cristiana Ronalda. FIFA však "bielemu baletu" naznačila, že ak by sa potvrdili zákulisné informácie o tom, že portugalského loptového virtuóza presviedča k nedodržaniu platného kontraktu s ManU, mohla by zvážiť potrestanie klubu. "Červení diabli" sa 9. júna obrátili na najvyššiu inštanciu svetového futbalu s oficiálnou sťažnosťou ohľadne pokusov Realu angažovať Cristiana Ronalda. Napriek tomu, že najlepší hráč Premier League 2007/2008 má platný štvorročný kontrakt, Real sa vytrvalo snaží motivovať ho k prestupu na Iberský polostrov a to sa predstaviteľom úradujúcich šampiónov Ligy majstrov neveľmi páči. "Na základe dokumentácie, ktorú sme mali k dispozícií nemôžeme konštatovať žiadne porušenie pravidiel. Z toho dôvodu sme sa v súlade s platnou praxou rozhodli nevyvodiť žiadny druh formálnej procedúry v tejto záležitosti. Španielsku futbalovú federáciu sme informovali o sťažnosti anglického klubu a požiadali ju, aby svojmu členovi Realu Madrid pripomenula, že pri porušení pravidiel mu hrozia právne konzekvencie," konštatuje sa v pondelňajšom tlačovom komuniké FIFA.

Napriek tomu, že samotná hviezda portugalskej reprezentácie opakovane vyhlásila, že má záujem obliekať dres "bieleho baletu", kouč Alex Ferguson ako i majiteľ ManU Malcolm Glazer jasne deklarovali, že loptového virtuóza Cristiana Ronalda do Madridu pustiť nemienia.


Nachádzate sa tu:
Domov