Fellaini ďalším hitom britského prestupového leta

SITA|2. sep 2008 o 12:30

Správa doplnená o ďalší fakt


LIVERPOOL 2. septembra (SITA, AFP) - Jednou z posledných postáv letného prestupového obdobia na britskom trhu sa stal belgický stredopoliar Marouane Fellaini, ktorý podpísal zmluvu na 5 rokov s FC Everton. Suma 15 miliónov libier, ktorú liverpoolsky tím za neho zaplatil Standardu Liége, ho zaradila na tretie miesto rebríčka najdrahších hráčov 1. septembra, záverečného a najrušnejšieho dňa prestupového leta na Britských ostrovoch. Poradiu kraľuje prekvapujúci úlovok Manchestru City Robinho s 32,5 mil. libier, druhá je čerstvá posila majstrovského Manchestru United Dimitar Berbatov (30,75 mil. libier). Všetky tri finančne najzaujímavejšie transakcie sa udiali tesne pred záverom prestupového obdobia. V celkovom rebríčku najdrahších hráčov leta by podľa zverejnených súm Fellaini zaujal 4. pozíciu za Robbiem Keanom.

Everton si angažovaním 20-ročného potomka marockých rodičov narodeného v belgickom Etterbeeku vytvoril klubový rekord a zároveň stanovil nové prestupové maximum v histórii belgického futbalu. Funkcionári "The Toffees" sa počas víkendu činili, okrem Fellainiho sa im podarilo získať aj francúzskeho útočníka Louisa Sahu z Manchestru United a brankára Carla Nasha z Wiganu. "Fantastická správa pre všetkých, ktorí majú niečo spoločné s naším klubom. Podpísali sme zmluvu s hráčom, ktorý je synonymom európskej futbalovej budúcnosti a na nasledujúcich päť rokov spojí svoje cesty s Evertonom," nadšene vyhlásil pre www.evertonfc.com výkonný riaditeľ klubu Robert Elstone. Zhodou okolností práve FC Everton a Standard Liége tvoria dvojicu súperov v 1. kole Pohára UEFA. Za belgickú reprezentáciu odohral Fellaini 10 stretnutí a predstavil sa aj na pekinských olympijských hrách. Svojimi výkonmi zaujal najmä v 3. predkole Ligy majstrov proti mestskému rivalovi tímu z Goodison Parku FC Liverpool. Vďaka svojim fyzickým parametrom, najmä výške 194 cm, môže zaujať aj miesto v obrane. V Pohári UEFA však svojmu novému zamestnávateľovi nepomôže, pravidlá mu to vzhľadom na štart v Lige majstrov nedovoľujú.

Everton zaznamenal aj jeden prestupový nezdar, keďže sa nepodarilo získať pracovné povolenie pre nigérijského krídelníka Interu Miláno Victora Obinnu, jeho príchod do Liverpoolu stroskotal.


Nachádzate sa tu:
Domov