Federera nezastavila ani včela

Rogera Federera ošetrujú po bodnutí hmyzom.
Rogera Federera ošetrujú po bodnutí hmyzom. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. jan 2015 o 08:57

Švajčiarskeho tenistu museli krátko ošetriť počas zápasu 2. kola.

MELBOURNE. Švajčiarskeho tenistu Rogera Federera v stredu na melbournských grandslamových Australian Open nezastavilo ani bodnutie hmyzom. Druhý muž svetového rebríčka ATP prekonal Taliana Simoneho Bolelliho v 2. kole 3:6, 6:3, 6:2, 6:2 a neskôr vysvetlil ošetrenie svojej pravej ruky z prvého setu.

"Akoby ma poštípala včela. Nikdy predtým som takýto typ bolesti nepocítil. Našťastie, napokon to nebolo až také zlé," cituje víťaza AO 2004, 2006, 2007 a 2010 Federera twitterové konto podujatia.

"Poštípala ho včela?" sugestívne sa pýtal web Asociácie tenisových profesionálov (ATP). Ani jeho spravodajcovia však neposkytli odpoveď, či malíček pravej ruky grandslamového rekordéra naozaj atakoval hmyz.

"Neviem, či to je pľuzgier. Bizarná záležitosť. Cítil som to na špičke prsta. Bolo to zvláštne a zároveň svojím spôsobom zábavné - necitlivé a opuchnuté. Tri - štyri gemy po tajbrejku prvého setu ma to iritovalo," referoval Federer.

"Bolo mi jasné, že mi to na takom mieste nemôžu nejako obviazať. Iba som dúfal, že sa to nebude zhoršovať. Napokon to ustúpilo, až teraz sa to vracia," priznal Federer.

Tridsaťtriročný bazilejský rodák bude v 3. kole hrať s ďalším Talianom Andreasom Seppim. Proti 30-ročnému tenistovi má štatistiku 10:0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federera nezastavila ani včela