Federer suverénne postúpil, stratil len päť gemov

Rger Federer
Rger Federer (Autor: ČTK/AP)
SITA|25. máj 2011 o 13:33

Roger Federer postúpil na Roland Garros bez problémov do tretieho kola, keď nedal šancu domácemu Maximovi Teixeirovi.

PARÍŽ. Švajčiarsky tenista Roger Federer triumfoval v stredajšom stretnutí 2. kola dvojhry mužov na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (22. mája - 5. júna, celková dotácia 17 520 000 eur, antuka vonku) nad domácim držiteľom voľnej karty Maximom Teixeirom za 84 minút absolútne jednoznačne 6:3, 6:0, 6:2.

Favorizovaný 29-ročný bazilejský rodák Federer proti 181. mužovi renkingu Teixeirovi na dvorci Suzanne Lenglenovej nastrieľal 7 es a premenil 7 z 13 brejkbalov, súper zužitkoval svoj jediný.

Federer nie je jednotkou či dvojkou vrcholného podujatia premiérovo od Wimbledonu 2003. Rovnako ako vlani prišiel do francúzskej metropoly bez antukového titulu. Stále platí, že Švajčiar iba raz vo svojej kariére podľahol na tzv. Majors súperovi mimo Top 100 počítačového poradia, a to Chorvátovi Mariovi Ančičovi vo Wimbledone 2002. Zároveň pretrvala tradícia, že Federer nikdy neprehral v 2. kole takto dôležitého podujatia.

"Súper tvrdo bojoval a až do konca snažil dosiahnuť aspoň čo najlichotivejšie skóre. Ja som spokojný s mojím výkonom v úvodnej fáze zápasu. Ten prvý set bol pre mňa dôležitý, aby som zistil, čoho je protivník schopný a ako hrá. V druhom a treťom už som to mal ľahšie," povedal Federer na tlačovej besede.

"Usiloval som sa nemyslieť na to, kto proti mne stojí na druhej strane dvorca. Aj vzhľadom na súperov výkon sa mi to však príliš nedarilo. Zápas som si však vychutnal, hoci skóre sa nevyvíjalo nejako povzbudivo," uznal Teixeira.

Dvojhra mužov - 2. kolo:

Roger Federer (Švaj.-3) - Maxime Teixeira (Fr.) 6:3, 6:0, 6:2

Janko Tipsarevič (Srb.-29) - Pere Riba (Šp.) 6:1, 6:3, 6:0

David Ferrer (7-Šp.) - Julien Benneteau (Fr.) 6:3, 6:4, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer suverénne postúpil, stratil len päť gemov