Federer podporí Hingisovú v boji proti obvineniu z užívania kokaínu

TASR|12. nov 2007 o 12:32

Šanghaj 12. novembra (TASR) - Švajčiarska tenisová hviezda Roger Federer signalizovala pochopenie a podporu pre svoju bývalú partnerku v mixe Martinu ...

Šanghaj 12. novembra (TASR) - Švajčiarska tenisová hviezda Roger Federer signalizovala pochopenie a podporu pre svoju bývalú partnerku v mixe Martinu Hingisovú, namočenú v kokaínovej afére.

"V žiadnom prípade si nedokážem predstaviť, že by brala drogy," povedal prvý muž svetového rebríčka ATP na prahu turnaja Masters v čínskom Šanghaji. "Dúfam, že bude môcť dokázať svoju nevinu a ja ju v tom podporím," zdôraznil Federer.

Hingisová 1. novembra, vlastne druhýkrát, prekvapujúco ukončila svoju kariéru po tom, keď sa dostala do podozrenia z užívania kokaínu. Stalo sa tak po zápase 3. kola tohtoročného Wimbledonu, v ktorom päťnásobná víťazka grandslamových turnajov podľahla Američanke Laure Granvilleovej 4:6 a 2:6. Pri následnom teste bola nielen A, ale aj B-skúška švajčiarskej tenistky so slovenskými koreňmi pozitívne vyhodnotená na kokaín.

Medzi A a B-skúškou si 27-ročná Hingisová nechala urobiť vlasovú analýzu a podľa jej vlastných vyjadrení sa nenašli žiadne stopy po kokaíne. "Som si stopercentne istá, že som nič nebrala. Brať drogy by ma strašilo, zo všetkého som nahnevaná a frustrovaná," povedala Hingisová.

Informovala agentúra DPA.

ld go

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer podporí Hingisovú v boji proti obvineniu z užívania kokaínu