Federer má parádnu formu. Opäť zdolal Nadala a titul získal aj v Miami

Roger Federer (vpravo) aj tretíkrát v tomto roku porazil Rafaela Nadala.
Roger Federer (vpravo) aj tretíkrát v tomto roku porazil Rafaela Nadala. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|2. apr 2017 o 21:51

Švajčiarsky tenista predtým triumfoval na Australian Open a v Indian Wells. V tejto sezóne má zápasovú bilanciu 19-1.

MIAMI. Švajčia Roger Federer nasadený ako štvrtý triumfoval nad španielskou päťkou pavúka Rafaelom Nadalom za 95 minút 6:3, 6:4 v nedeľňajšom atraktívnom finále dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters v americkom Miami na Floride.

Pre bývalých lídrov renkingu to bol 37. vzájomný súboj, tretí tohtosezónny. Rivalita sa začala pred trinástimi rokmi práve v tomto dejisku.

Miami - finále:

(7 375 695 USD, tvrdý povrch)

Roger Federer (4-Švajč.) - Rafael Nadal (5-Šp.) 6:3, 6:4

/za 95 minút/

Tridsaťpäťročný Federer si na svoje konto pripísal v tomto roku ďalší cenný úspech po víťazstvách na Australian Open a v Indian Wells. V najnovšom vydaní rebríčka sa posunie na štvrté miesto, za triumf zinkasoval 1,18 milióna dolárov.

Osemnásťnásobný grandslamový šampión si vylepšil bilanciu v tomto roku na 19-1.

S Nadalom má po nedeli bilanciu vzájomných súbojov 14-23.

Španiel neuspel ani v piatom vystúpení v miamskom finále v kariére a podujatie na Floride je jediné z najväčších turnajov, ktoré zatiaľ nevyhral.

Roger Federer zdolal Rafaela Nadala a získal titul v Miami. Pozrite si, ako vyzeral finálový zápas: fotogaléria

2.5.2017

Švajčiar sa v Crandon Parku v lokalite Key Biscayne stal najstarším šampiónom v histórii. "Stúpam nahor a v prvom rade chcem zostať zdravý," podotkol Federer v rozhovore pre ESPN, citoval to web Asociácie tenisových profesionálov (ATP).

"Keď som fit a cítim sa dobre, dokážem produkovať takýto tenis. Bolo by skvelé znova sa ocitnúť na najvyššej priečke, ale je to dlhá cesta."

Zverenec Ivana Ljubičiča a Severina Lüthiho Federer dosiahol double Indian Wells - Miami aj v rokoch 2005 a 2006. Viac ako raz to zvládol už iba Srb Novak Djokovič (2011, 2014, 2015, 2016). Raz to dokázali Američania Jim Courier (1991), Michael Chang (1992), Pete Sampras (1994), Andre Agassi (2001) a Čiľan Marcelo Ríos (1998).

Federer triumfoval v Miami vždy iba po tom, ako dominoval aj v Indian Wells na opačnom pobreží USA. Pri úspechu v sezóne 2006 prekonal vo finále svojho terajšieho kouča Ljubičiča, odvtedy sa dostal aspoň do finále až teraz.

O miestny primát hral už v roku 2002, nestačil na Agassiho.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer má parádnu formu. Opäť zdolal Nadala a titul získal aj v Miami