Prvý brankár, ktorý strelil gól. Alisson sa upísal FC Liverpool na ďalšie roky

Alisson so spoluhráčmi z FC Liverpool.
Alisson so spoluhráčmi z FC Liverpool. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. aug 2021 o 20:35

Gólom rozhodol o víťazstve nad West Bromwich Albion.

LONDÝN. Brankár Alisson Becker podpísal s anglickým futbalovým klubom FC Liverpool nový šesťročný kontrakt.

Brazílsky reprezentant sa vypracoval na jedného z najlepších svetových brankárov, na Anfield Road prišiel v roku 2018 z AS Rím za 77,5 milióna eur.

Alisson vyhral pod vedením Jürgena Kloppa s Liverpoolom Ligu majstrov, Premier League aj majstrovstvá sveta klubov a v roku 2019 dostal od UEFA cenu Leva Jašina pre najlepšieho brankára v európskych klubových súťažiach.

Juhoameričan sa stal prvým brankárom v histórii Liverpoolu, ktorý strelil gól, keď v máji rozhodol hlavou o víťazstve nad West Bromwich Albion.

Dvadsaťosemročný Alisson spojil svoju budúcnosť s klubom do roku 2027 a stal sa tretím hráčom, ktorý v priebehu uplynulého týždňa podpísal nový kontrakt s popredným anglickým klubom. Dlhodobé zmluvy podpísali aj anglický obranca Trent Alexander-Arnold a brazílsky stredopoliar Fabinho.

"O podpise novej zmluvy som dlho nerozmýšľal. V priebehu troch rokov sme tu niečo vybudovali a získali sebavedomie. Verím tomuto klubu a som rád, že aj klub verí mne. Sme tu s rodinou spokojní, naše deti sa v Anglicku adaptovali a zvykli si na iný životný štýl. Sme tu veľmi šťastní," povedal Allison pre klubový web podľa agentúry AFP.

Liverpool neobhájil majstrovský titul a v minulej sezóne Premier League skončil na treťom mieste. Majstrami sa stali hráči Manchestru City. "Musíme si nastaviť ciele a opäť budú určite tie najvyššie. Chceme vyhrať všetky súťaže, v ktorých budeme štartovať," uzavrel Allison.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Prvý brankár, ktorý strelil gól. Alisson sa upísal FC Liverpool na ďalšie roky