Barcelona zvýšila náskok, tréner však brzdí nadšenie: Musíme byť opatrní

Luis Suárez sa teší z gólu do siete Getafe.
Luis Suárez sa teší z gólu do siete Getafe. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. jan 2019 o 09:09

Katalánci majú v lige už päťbodový náskok.

MADRID. Futbalisti španielskeho klubu FC Barcelona v nedeľu vyťažili zo zaváhaní najbližších konkurentov v Primera División 2018/2019.

Po víťazstve na ihrisku madridského tímu Getafe (2:1) si na líderskej pozícii vytvorili už päťbodový náskok pred druhým Atléticom Madrid.

Poznali výsledky a chceli to využiť

Atlético v skoršom nedeľňajšom dueli remizovalo na ihrisku tretieho FC Sevilla (1:1). Zakopol aj Real Madrid, ktorý doma podľahol San Sebastiánu (0:2). Šampión z predminulej sezóny tak momentálne stráca na Barcelonu až desať bodov.

Triumf Barcelončanov na predmestí Madridu režírovali ich dve najjagavejšie hviezdy - Argentínčan Lionel Messi a Luis Suárez. Getafe dokázalo iba skorigovať skóre, keď sa krátko pred polčasovou prestávkou presadil Jaime Mata.

"Hrali sme až večer a poznali sme výsledky ostatných zápasov, takže sme to chceli využiť. Máme radosť, že sme získali ďalšie body pred našimi prenasledovateľmi," poznamenal po zápase tréner Barcelony Ernesto Valverde.

Valverde krotí optimizmus

Lionel Messi opäť ukázal, že katalánske mužstvo sa bez neho sotva zaobíde. Proti Getafe zaznamenal už 16. ligový zásah v tejto sezóne, keď v dvadsiatej minúte využil nedorozumenie domácej defenzívy.

"Povedzte mi, kedy Lionel nebýva rozdielový hráč," položil Valverde novinárom rečnícku otázku a vzápätí doplnil: "Je to kompletný futbalista."

Pri otázke, či už v Barcelone začínajú pomýšľať na zisk majstrovskej trofeje a čo vraví na to, že Real Madrid z piatej pozície stráca až desať bodov, Valverde skonštatoval: "Z matematického hľadiska sú stále v hre. Musíme byť opatrní, pretože všetci poznáme madridskú DNA. Okrem toho máme aj ďalších súperov ako Sevilla a Atlético, ktorí sú tiež veľmi silní."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Barcelona zvýšila náskok, tréner však brzdí nadšenie: Musíme byť opatrní