Fanúšikovia ju príliš nenaháňajú, ale na domáce preteky sa teší

V pretekoch Svetového pohára v Jasnej bude štartovať aj Barbara Kantorová.
V pretekoch Svetového pohára v Jasnej bude štartovať aj Barbara Kantorová. (Autor: TASR)
TASR|3. mar 2016 o 17:35

Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová patria v tejto sezóne medzi špičku v slalome. V Jasnej bude okrem nich štartovať aj Barbara Kantorová.

JASNÁ. Popri dvoch slalomárskych divách pôsobila placho, ale napokon si aj ju našli mikrofóny a kamery na prvej oficiálnej mediálnej akcii pretekov Svetového pohára v Jasnej.

Barbara Kantorová sa samozrejme nemôže lyžiarskym formátom merať s Veronikou Velez-Zuzulovou a Petrovu Vlhovou, ale je pevnou súčasťou národného tímu. Všeobecne i na veľkolepom podujatí v Nízkych Tatrách, kde práve vo štvrtok oslávila 24. narodeniny.

Barbara za päť rokov absolvovala viacero pretekov SP, ale bodovať sa jej podarilo len v januári 2012 v Kranjskej Gore. V slalome tam obsadila 24. miesto.

"Mňa tu fanúšikovia príliš nenaháňajú, ale určite je fajn byť doma. Mala som tu len pár tréningov, ale je to príjemnejšie trénovať doma ako niekam cestovať, kde je atmosféra cudzia," stručne odvetila na prvé kolo otázok Kantorová.

trio_res.jpg

Slovensko bude v Jasnej reprezentovať trojica Petra Vlhová, Veronika Velez-Zuzulová a Barbara Kantorová. FOTO - TASR.

"Je veľký rozdiel, ak človek jazdí na trati viackrát pred súťažou, takže si myslím, že pre nás všetky to môže byť celkom výhoda. Je to výhodnejšie ako keď sa Svetový pohár koná v zahraničí. Vnímam všetko to pozitívne okolo mňa," pokračovala.

Na tlačovej konferencii v hoteli Grand Jasná rezonovali aj parlamentné voľby v Slovenskej republike. Všetky tri dievčatá naznačili, že ich priorita je jasná, teda Jasná ako dejisko veľkej lyžiarskej súťaže. Dvoch, lebo okrem nedeľňajšieho slalomu sa deň predtým ide aj obrovský slalom.

Ten sa práve križuje s volebným dňom a v ňom okrem Petry bude štartovať aj Barbara. "Úprimne povedané, na tému volieb ani príliš nemyslím, lebo mám v ten deň preteky. Uvidí sa podľa okolností."

((v))

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Fanúšikovia ju príliš nenaháňajú, ale na domáce preteky sa teší