Fanúšikovia Anderlechtu opäť vyvádzali

SITA|7. dec 2007 o 17:59

NYON 7. decembra (SITA, AP) - Európska futbalová únia (UEFA) čaká na správu hlavného rozhodcu zo štvrtkového stretnutia 4. kola G-skupiny Pohára UEFA Anderlecht Brusel - Tottenham Hotspur 1:1 (0:0) predtým ...

NYON 7. decembra (SITA, AP) - Európska futbalová únia (UEFA) čaká na správu hlavného rozhodcu zo štvrtkového stretnutia 4. kola G-skupiny Pohára UEFA Anderlecht Brusel - Tottenham Hotspur 1:1 (0:0) predtým než rozhodne, či potrestá belgický klub za neprístojné správanie jeho fanúšikov. Priaznivci Anderlechtu pred koncom zápasu hádzali na plochu rôzne predmety. Záložníka Tottenhamu Didiera Zokoru zasiahol zapaľovač a brankár hostí Paul Robinson podal jednému z rozhodcov kovovú tyč, ktorá pristála na trávniku. Bývalý hráč belgického tímu Genk Zokora padol v nadstavenom čase po zásahu predmetom na zem, ale po ošetrení zápas dohral. "Štyri roky som hral v Belgicku, nenávidia ma tu," povedal po zápase reprezentant Pobrežia Slonoviny.

UEFA v piatok oznámila, že svoje rozhodnutie zverejní najneskôr v pondelok. Ak Anderlecht nakoniec dostane pokutu, či inú formu trestu, nebude to pre neho v tejto sezóne po prvýkrát. V augustovom dvojzápase 3. kvalifikačného kola s Fenerbahce Istanbul totiž jeho fanúšikovia rovnako zahádzali plochu rôznymi predmetmi a snažili sa dostať priamo na trávnik. UEFA vtedy belgickému tímu udelila pokutu 8000 libier.


Nachádzate sa tu:
Domov