V 36 rokoch má životnú formu. Quagliarella sa vyrovnal Batistutovi

Fabio Quagliarella pózuje po zápase proti Udinese.
Fabio Quagliarella pózuje po zápase proti Udinese. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. jan 2019 o 12:17

Útočník Sampdorie skóroval v jedenástom zápase za sebou.

JANOV.Futbalový útočník Sampdorie Janov Fabio Quagliarella prežíva v 35-tich rokoch svoju životnú sezónu.

V sobotňajšom zápase 21. kola Serie A 2018/2019 proti Udinese (4:0) premenil dva pokutové kopy a vyrovnal 24-ročný rekord legendárneho Gabriela Batistutu. Gólovo presadil v 11 zápasoch najvyššej talianskej súťaže za sebou.

Quagliarella bude môcť rekord prekonať už v sobotu 2. februára na horúcej pôde v Neapole, len dva dni po svojich 36. narodeninách.

"Nemám slov. Už len počuť Batistutovo meno mi spôsobuje zimomriavky. Som veľmi pyšný, že sa mi podarilo vyrovnať rekord v takom vysokom veku," reagoval na svoj úspech bývalý hráč Neapola, Udinese, či oboch turínskych klubov.

Quagliarella sa po sobotňajšom zápase so 16 gólmi osamostatnil na čele tabuľky strelcov Serie A a má veľmi dobre našliapnuté na prekonanie svojho gólového maxima z minulej sezóny.

Vlani skóroval 19-krát.

Na štadióne Luigiho Ferrarisa bol v sobotu prítomný aj tréner národného tímu Roberto Mancini. O svojom návrate do najcennejšieho dresu, ktorý si naposledy obliekol v roku 2010, však Quagliarella nechcel polemizovať.

"Tréner musí pracovať s hráčmi, ktorých si vybral, a najmä dať šancu mladým, inak sa Taliansko nikam neposunie," citovala ho agentúra DPA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»V 36 rokoch má životnú formu. Quagliarella sa vyrovnal Batistutovi