Extraliga žien - Slávia UK vedie vo finále už 2:0 - SÚHRN

SITA|26. apr 2008 o 20:26

NITRA 26. apríla (SITA) - Volejbalistky Slávie UK Kúpele Dudince Bratislava zvíťazili v sobotňajšom druhom stretnutí finále play off extraligy žien na ihrisku VO ŠG Nitra 3:0 a v sérii na tri víťazstvá ...

NITRA 26. apríla (SITA) - Volejbalistky Slávie UK Kúpele Dudince Bratislava zvíťazili v sobotňajšom druhom stretnutí finále play off extraligy žien na ihrisku VO ŠG Nitra 3:0 a v sérii na tri víťazstvá sa ujali vedenia 2:0. Zverenky trénera Martina Hančíka tak urobili po stredajšom triumfe nad Nitriankami v bratislavskom PKO (3:1) ďalší dôležitý krok k zisku už jedenásteho slovenského titulu. Tretí finálový duel je na programe v stredu 30. 4. o 17.00 h v bratislavskej hale Mladosť.


Volejbal - extraliga žien - finále play off - druhý zápas (hrá sa na 3 víťazstvá):

VO ŠG Nitra - Slávia UK Kúpele Dudince Bratislava 0:3 (-17, -22, -23) - stav série: 0:2

79 min, rozhodovali: Bajči a Porvazník, 400 divákov


Hosťujúce hráčky vstúpili do druhého finálového stretnutia vynikajúco. V úvode prvého setu viedli 6:0 a nadobudnutý náskok sa im s prehľadom podarilo udržať až do konca. Favorizované Bratislavčanky sa dostali do vedenia aj v druhom dejstve, a hoci Nitrianky dokázali ešte vyrovnať na 19:19, koncovka predsa len patrila hostkám. V treťom sete začali lepšie domáce (3:0), Slávia UK sa však rýchlo dotiahla a až do záveru to bol boj o každú loptu. Od stavu 22:20 v prospech domáceho družstva získali zverenky trénerky Zuzany Tlstovičovej len jedinú loptu, takže z víťazstva a vedenia v sérii 2:0 na zápasy sa radovali hráčky Slávie UK.


Hlasy:

Zuzana Tlstovičová (trénerka VO ŠG Nitra): "Naše starosti si spôsobujeme sami. Bojujeme momentálne so sebou, aby nám všetko fungovalo. Súper je na druhej strane veľmi dobre takticky pripravený a skúsený. Ak však dievčatá uveria vlastným silám, v ďalšom zápase sa môžeme pohnúť minimálne o jeden - dva sety dopredu. Na môj vkus sme dnes pôsobili príliš zakríknuto na to, že sme vo finále v pozícii outsidera. Som z toho mierne sklamaná. Na druhej strane sa sama seba pýtam, či nežiadam od hráčok príliš veľa, či úspech s Doprastavom už nebol naším vrcholom. Zatiaľ si to však nechcem priznať."


Martin Hančík (tréner Slávie UK): "Bol to veľmi dôležitý zápas, ktorý sme začali veľmi dobre. Hneď sme sa dostali do tempa a následne aj do vedenia. Hrali sme oveľa lepšie na bloku ako v Bratislave, výborne zahrali aj všetky dievčatá v útoku. Po prvom sete z nás opadla nervozita a aj keď v tom druhom domáce zlepšili svoju hru a my sme začali robiť viac chýb, dokázali sme ho vyhrať. V treťom dejstve sme na začiatku prehrávali, potom sme však vyrovnali a bojovnosťou v koncovke a výbornými blokmi i servisom sa nám zápas podarilo dotiahnuť do úspešného konca. Boli by sme veľmi radi, ak by sme celú sériu ukončili už v Bratislave, no rozhodne nesmieme lietať v oblakoch a myslieť si, že je už dobojované."



aa;po;ds

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Extraliga žien - Slávia UK vedie vo finále už 2:0 - SÚHRN