Expert Kostre si myslí, že Gebrselassie to bude mať ťažké

SITA|2. apr 2008 o 16:28

ADDIS ABEBA 2. apríla (SITA) - Bývalý uznávaný šéftréner etiópskych bežcov Woldemeskel Kostre, ktorý vyštudoval v Budapešti, si myslí, že Haile Gebrselassie to bude mať v národnej olympijskej kvalifikácii ...

ADDIS ABEBA 2. apríla (SITA) - Bývalý uznávaný šéftréner etiópskych bežcov Woldemeskel Kostre, ktorý vyštudoval v Budapešti, si myslí, že Haile Gebrselassie to bude mať v národnej olympijskej kvalifikácii v behu na 10 000 m na OH v Pekingu veľmi ťažké. Jasné miesto v nominácii má obhajca zlata z Atén 2004 Kenenisa Bekele a ďalšie dve miestenky udelia s najväčšou pravdepodobnosťou na základe výkonov. "Pre Haileho to bude veľmi náročné, lebo máme ďalších päť mladíkov, ktorí sú schopní zabehnúť desaťtisícku pod 27 minút,“ vyhlásil Kostre. Gebrselassieho najväčšími rivalmi v kvalifikácii, ktorá sa uskutoční 24. mája v holandskom Hengele na mítingu FBK Games, budú strieborný z Atén Sileši Sihine a Abebe Dinkessa. Ak by sa Gebrselassie do tímu nenominoval, najbližšiu šancu štartovať na OH bude mať v roku 2012 v Londýne, keď bude mať už 39 rokov.

Svetový rekordér v maratóne v marci vylúčil možnosť štartu v tejto disciplíne v Pekingu. Obáva sa totiž, že znečistené ovzdušie a smog by mohli trvale poškodiť jeho krehké zdravie, keďže je alergik. "Znečistenie ovzdušia v Číne je veľkou hrozbou pre moje zdravie. Bolo by pre mňa veľmi náročné odbehnúť 42 kilometrov v takýchto podmienkach," skonštatoval 35-ročný Gebrselassie.


Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Expert Kostre si myslí, že Gebrselassie to bude mať ťažké