Espanyol je na pokraji obrovského sklamania. Klub vystriedal už štyroch trénerov za sezónu

Hráči Espanyolu Barcelona.
Hráči Espanyolu Barcelona. (Autor: Rui Vieira - TASR/AP)
SITA|27. jún 2020 o 14:55

Liga môže prísť o tradičného účastníka.

BRATISLAVA. Tradičný účastník najvyššej španielskej futbalovej súťaže Espanyol Barcelona bude mať v aktuálnom ročníku 2019/2020 už štvrtého hlavného trénera A-mužstva.

"Periquitos" vstúpili do sezóny pod vedením Davida Gallega. Toho začiatkom októbra nahradil Pablo Machín, no ani ten sa dlho vo funkcii neohrial - krátko pred koncom uplynulého kalendárneho roka ho vystriedal Abelardo Fernández.

Nelichotivé postavenie v tabuľke La Ligy, v ktorej sa Espanyol nachádza na poslednom 20. mieste, prinútili funkcionárov klubu k ďalšej trénerskej rošáde. Mužstvo do konca sezóny 2019/2020 dočasne povedie športový riaditeľ Francisco Rufete.

Vypadnutie do Segunda División by pre Espanyol znamenal veľké sklamanie, zvlášť po minulosezónnom konečnom 7. mieste.

Sedem kôl pred koncom súťaže stráca Espanyol na najbližšiu priečku nad čiarou zostupu osem bodov. Niekdajšieho výborného stredopoliara Rufeteho tak čaká mimoriadne náročná misia.

Espanyol sa síce ešte stretne v domácom prostredí s tromi tímami namočenými do boja o záchranu (Leganés, Eibar, Celta Vigo), no natrafí aj na oboch ašpirantov na majstrovskú trofej - v 35. kole na FC Barcelona a už túto nedeľu na vedúci Real Madrid.

"Abelardo Fernández končí vo funkcii trénera prvého mužstva. Klub prijal toto rozhodnutie na základe športových výsledkov s cieľom zachrániť sa v La Lige," uvádza sa vo vyhlásení Kataláncov.

V 120-ročnej histórii klubu zažil Espanyol vypadnutie dovedna štyrikrát - ostatný raz v edícii 1992/1993, vtedy sa však hneď po roku dokázal vrátiť medzi elitu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Espanyol je na pokraji obrovského sklamania. Klub vystriedal už štyroch trénerov za sezónu