Nový Messi, hovoria o mladíkovi, ktorý v La Lige pokoril 81-ročný rekord

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. (Autor: DANIEL STEHLÍK/CVAK.SK)
Jana Sedláková|25. jún 2020 o 09:02

Mala oňho záujem Barcelona.

BRATISLAVA. Často ho prirovnávajú k Messimu. Má pritom iba 15 rokov. A stal sa najmladším hráčom v histórii La Ligy.

Argentínčan Luka Romero je spoluhráčom Slováka Martina Valjenta v klube RCD Mallorca. V stredu mal presne 15 rokov a 219 dní, keď ho v 83. minúte zápasu proti Realu Madrid tréner poslal na trávnik.

V španielskej lige sa tak odohral historický moment. Nikto mladší ešte v slávnej futbalovej súťaži do zápasu nenastúpil.

Doterajší rekord pritom platil už 81 rokov. Ešte v decembri 1939 za Celtu Vigo hral Francisco Bao Rodriguez "Samson". Mal 15 rokov a 255 dní.

Romero sa narodil v Mexiku v roku 2004 do rodiny Argentínčanov. V reprezentácii do 15 rokov reprezentoval Argentínu.

Jeho národnosť nie je jediným dôvodom, prečo ho prirovnávajú k Lionelovi Messimu. Vzhľadom a hrou sa tiež podobá na futbalovú superstar v mladších časoch.

"Sledovali sme ho od jeho dvanástich. Nechceli sme však naňho upozorňovať príliš skoro. Musíme totiž byť aj ostražití," povedal o Romerovi asistent trénera Mallorcy Dani Pendin. Citoval ho web goal.com.

"Videli sme ho hrať a predvádzal neskutočné veci vo svojej vekovej kategórii. Ale fyzicky ešte nebol úplne zrelý na prechod medzi seniorov. Dnes už môžete vidieť na jeho tele a nohách, že pomaly začína zmužnievať," povedal Pendin.

Romero je synom bývalého futbalistu Diega Romera. Ten na rozdiel od syna hrával len za kluby v nižších súťažiach. Keď mal Luka dva roky, s rodinou sa práve pre otcovu kariéru presťahovali z Mexika do Španielska.

Tam už ako sedemročný zaujal v tréningovom kempe Barcelonu. Pre rodinu však nebolo možné, aby sa presťahovala do metropoly Katalánska.

V dvanástich si Romera na pláži na Ibize všimla hrať sa s futbalovou loptou bývalá hviezda Barcelony Dani Alves. Spýtal sa ho, či sa môže pridať.

Potom Alves ľuďom, ktorí sa chceli s ním odfotografovať, povedal: "Foťte sa s ním, nie so mnou. On je nový Messi."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Nový Messi, hovoria o mladíkovi, ktorý v La Lige pokoril 81-ročný rekord