Černák videl vďaka Stanley Cupu Košice z výšky. V helikoptére bol prvýkrát

Erik Černák so Stanleyho pohárom v Košiciach.
Erik Černák so Stanleyho pohárom v Košiciach. (Autor: SITA)
TASR|1. sep 2021 o 15:21

Slávny pohár priniesol do Košíc.

KOŠICE. Slovenský hokejový obranca Erik Černák zavŕšil oslavy zisku Stanleyho pohára vyhliadkovým letom nad Košicami.

Vzhľadom na oneskorený utorňajší príchod slávnej trofeje si ju mohol užiť aj v stredajších doobedňajších hodinách a využil to na návštevu svojej prvej triednej učiteľky a let v helikoptére.

"Prvýkrát som mal možnosť vidieť Košice takto z výšky a vychutnal som si to," povedal.

Hoci v lietadlách už strávil stovky hodín, v helikoptére sedel prvýkrát. "Prvý pocit nebol najpríjemnejší, ale časom sa to zlepšilo. Pilot bol úžasný, všetko sa mi snažil vysvetliť a upokojil ma.

Videl som z výšky zaujímavé časti Košíc a aj miesta, na ktorých som vyrastal," poznamenal 24-ročný Černák, ktorý takto symbolicky ukázal Stanleyho pohár Košiciam a zároveň Košice Stanleyho poháru.

O tom, že ho bude mať k dispozícii v utorok 31. augusta sa dozvedel iba týždeň pred týmto dátumom. Jeho pôvodná predstava dňa so slávnou trofejou bola iná než realita, ale situáciu mu skomplikovali "šibeničný" termín, oneskorený príchod trofeje aj následná časová tieseň.

V utorok ukázal najslávnejšiu hokejovú trofej na radnici v Košiciach, následne aj pred neďalekým Dómom sv. Alžbety a jeho zisk oslávil v kruhu blízkych a priateľov.

"Nebola to bláznivá oslava, nieslo sa to v pokojnom duchu. Dali sme si zo Stanleyho pohára segedínsky guláš a bolo to veľmi príjemné. Aj Jirko bol veľmi rád, že som ho pozval. Predsa len to je prvý Košičan, ktorý vyhral Stanleyho pohár, ja som ho teraz napodobnil. Som rád, že to prišiel osláviť so mnou," povedal Černák.

Trofej teraz zamierila do Frýdku-Místku, kde už na neho čakal český útočník Ondřej Palát. Pre Černáka sa tým skončili príjemné starosti. "Začiatok nebol najlepší. Pohár prišiel o dosť hodín neskôr než sme čakali. Bola to nepríjemná situácia, ale napokon som rád, že sme stihli aspoň to, čo sme stihli."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černák videl vďaka Stanley Cupu Košice z výšky. V helikoptére bol prvýkrát