Odišiel len deň po trénerovi. V Barcelone končí aj športový riaditeľ

Eric Abidal (vpravo) skončil na pozícii.
Eric Abidal (vpravo) skončil na pozícii. (Autor: TASR)
TASR|18. aug 2020 o 17:00

Voľby prezidenta klubu budú v marci.

BARCELONA. Eric Abidal skončil v pozícii športového riaditeľa španielskeho futbalového klubu FC Barcelona. Prepustili ho v utorok, deň po predčasnom odchode trénera Quiqueho Setiena.

"FC Barcelona a Eric Abidal sa dohodli na ukončení kontraktu," citovala agentúra AFP zo stanoviska katalánskeho klubu.

Ten pristúpil k ďalšej zmene v štruktúrach po nevydarenej sezóne, ktorá vyvrcholila zahanbujúcou prehrou 2:8 s Bayernom Mníchov vo štvrťfinále Ligy majstrov.

Po pondelkovom mimoriadnom zasadnutí informovalo vedenie Barcelony o plánovanej "rozsiahlej reštrukturalizácii klubu".

Bývalý francúzsky reprezentant hral za Barcelonu v rokoch 2007 až 2013 a počas pôsobenia v klube podstúpil transplantáciu pečene. Športovým riaditeľom sa stal v júni 2018.

Pod paľbu kritiky sa dostal v januári tohto roka za spôsob, akým klub prepustil kouča Ernesta Valverdeho. Abidal ponúkol post trénera kormidleníkovi katarského Al-Saddu Xavimu ešte v čase, keď bol Valverde stále vo funkcii a dostal odmietavú odpoveď.

Neskôr z Valverdeho odchodu obvinil hráčov, na čo nahnevane reagoval napríklad aj inak diskrétny Lionel Messi. Ten vtedy verejne vyzval Abidala, aby "prevzal zodpovednosť za svoje rozhodnutia".

Meno nového trénera by malo byť známe v priebehu niekoľkých dní, najhorúcejší kandidát je Holanďan Ronald Koeman. Voľby prezidenta klubu sa uskutočnia v marci 2021.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Odišiel len deň po trénerovi. V Barcelone končí aj športový riaditeľ