Elias Pettersson je milo zaskočený: Vidí sa v ňom sám Wayne Gretzky

Oh My Hockey|13. máj 2020 o 10:22

Porovnaniu s Waynom Gretzkym sa dočkávajú len tí najlepší z najlepších. Medzi nimi v posledných rokoch iste vyčnieva Connor McDavid, nakoľko je to generačný talent a po Sidneym Crosbym ďalší poklad kanadského hokeja. Ako to ale vidí sám legendárny útočník?

Gretzky pri otázke, koho by k sebe prirovnal, uprel svoj zrak inde ako do Kanady. Vybral si škandinávskeho mladíka. "Z môjho pohľadu máme veľa spoločného," hovoril Gretzky ešte na konci roka 2018. "Jeho hokejový cit a schopnosť tvoriť hru momentálne neprekoná nikto, a to je pravdepodobne vec, pre ktorú ho k sebe prirovnávam - je to viac o tvorení hry ako o čomkoľvek inom."

"Mal som šancu ho párkrát vidieť v televízii. Je zábavné ho sledovať, hrá s veľkým zápalom a energiou. Je to presne to, čo ľudia vo Vancouveri potrebovali, aby sa trochu posunuli od éry Sedinovcov. Bol to dar z nebies aj pre trénerský personál, pretože sa s ním dobre pracuje. Pre túto organizáciu už urobil veľa dobrých vecí."

Neskôr pokračoval pre švédsky Expressen: "Vždy porovnávame športovcov navzájom a ak existuje niekto, kto mi pripomína mňa, tak je to Elias Pettersson. Je to hneď z niekoľkých dôvodov. Po prvé, nie je tým úplne najlepším korčuliarom, nemá ani najtvrdšiu strelu a nie je tým fyzicky najväčším hráčom na ľade, ale má skvelý hokejový cit a zmysel pre hru. Tým najdôležitejším však je jeho pracovná morálka."

Koho by takéto niečo nepotešilo? 21-ročný Elias Pettersson si, pochopiteľne, slová legendy veľmi váži. Svoje pocity prezradil pre The Athletic. Niet divu, že ostal milo zaskočený.

"Je to neskutočné, hlavne preto, že to on si všimol moju hru. Je to tak neuveriteľné... Nikdy som ani nepomyslel, že sa stanem hráčom, akým som dnes. Nevedel som, že budem mať takýto úspech na začiatku mojej kariéry. A aby ten najlepší hokejista všetkých čias o mne povedal toto. Najprv som si dokonca myslel, že to ani nie je skutočné. Jednoducho úžasné," povedal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Elias Pettersson je milo zaskočený: Vidí sa v ňom sám Wayne Gretzky