Ružový dres má takmer vo vrecku, o žltý však na Tour nezabojuje

Egan Bernal na Giro d'Italia 2021.
Egan Bernal na Giro d'Italia 2021. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. máj 2021 o 13:00 (aktualizované 25. máj 2021 o 14:28)

Bernal vynechá významné cyklistické preteky.

CANAZEI. Líder cyklistických pretekov Giro d'Italia Egan Bernal potvrdil, že sa tento rok s najväčšou pravdepodobnosťou nepredstaví na Tour de France.

Kolumbijčan zároveň uviedol, že pre bolesti chrbta môže vynechať aj olympijské hry v Tokiu a sústredí sa na druhú časť sezóny.

Pretekár britského tímu Ineos Grenadiers prišiel na Giro ako jeden z najväčších favoritov na celkový triumf, no bolo otázne, či ho budú obmedzovať dozvuky vlaňajších problémov s chrbtom.

Ako sa ukázalo, na prvú Grand Tour sezóny prišiel výborne pripravený, v 9. etape prebral ružový dres a do druhého voľného dňa prišiel s náskokom 2:24 minúty pred domácim Damianom Carusom (Bahrain Victorious).

"Myslím si, že nepôjdem na Tour. Aj za normálnych okolností je kombinácia Giro a Tour veľmi náročná. Myslím si, že chalani, ktorí sú teraz v našej nominácii do Francúzska, môžu odviesť dobrú prácu," citoval Bernala portál cyclingnews.com.

Ineos zaradil do predbežnej nominácie na Tour víťaza z roku 2018 a druhého z roku 2019 Gerainta Thomasa, víťazov Gira Taa Geoghegana Harta (2020) a Richarda Carapaza (2019) a tretieho muža vlaňajšej Tour Richieho Portea.

Dvadsaťštyriročný vrchár sa chce po Gire sústrediť na doliečenie problémov a následne na druhú časť sezóny:

"Možno by som išiel na španielsku Vueltu. Čo sa týka olympiády, nie som si istý, pretože mám stále problémy s chrbtom."

Bernal získal v roku 2019 na Tour de France žltý dres pre víťaza celkového poradia, hoci na najslávnejších cyklistických pretekoch nevyhral ani jednu etapu. 

Radosť z etapového triumfu na Grand Tour si vychutnal až na tohtoročnom Gire, kde nechal všetkých súperov za sebou v deviatej a tiež v 16. etape. 

Na Gire je aktuálne držiteľom nielen ružového, ale aj bieleho dresu pre najlepšieho pretekára do 25 rokov. V súťaži vrchárov figuruje na druhej priečke. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2021»Ružový dres má takmer vo vrecku, o žltý však na Tour nezabojuje