Slovensko sa dočkalo po dlhých rokoch. Mladý džudista získal na MS bronz

Benjamín Maťašeje.
Benjamín Maťašeje. (Autor: TASR)
TASR|15. aug 2022 o 17:05

Maťašeje prehral iba semifinálový zápas.

GUAYAQUIL. Slovenský reprezentant v džude Benjamín Maťašeje získal na MS juniorov v Ekvádore bronzovú medailu v hmotnostnej kategórii do 100 kg. V súboji o tretie miesto zdolal Uzbeka Muchammadkodira Mansurova.

Cenný kov pre Slovensko zo svetového juniorského šampionátu priniesol po dlhých 26 rokoch. Pred ním to naposledy dokázal práve terajší reprezentačný tréner juniorskej reprezentácie Jozef Krnáč, ktorý vybojoval zlato na MSJ v roku 1996 v Porte.

Maťašeje, člen banskobystrickej Dukly, najskôr v prvom kole zdolal Čiľana Franka Arismendiho, v druhom Nemca Georga Udsilauriho a vo štvrťfinále vyradil aj Brazílčana Kaya Santosa. Až v semifinále bol nad jeho sily Japonec Tomohiro Nakano.

"Žreb mi sedel, na súperov som si veril. S Brazílčanom Santosom som zvíťazil na MS dorastencov v Kazachstane pred tromi rokmi.

Uzbek Mansurov bol v boji o bronz nepríjemný, ale aj na neho som si veril," uviedol po zisku medaily Maťašeje, ktorý bude na septembrových majstrovstvách Európy juniorov v Prahe patriť k favoritom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Slovensko sa dočkalo po dlhých rokoch. Mladý džudista získal na MS bronz