Dvakrát ho porazil vo finále. Kližana čaká v Pekingu Fognini

Martin Kližan zdolal Fabia Fogniniho zatiaľ dvakrát - vždy vo finále.
Martin Kližan zdolal Fabia Fogniniho zatiaľ dvakrát - vždy vo finále. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. okt 2015 o 16:00

V bilancii vzájomných zápasov síce prehráva 2:3, ale obe víťazstvá dosiahol vo finále. Slovenský tenista Martin Kližan nastúpi v prvom kole turnaja v Pekingu proti Talianovi Fabiovi Fogninimu.

PEKING. Talian Fabio Fognini bude súperom slovenského tenistu Martina Kližana v 1. kole budúcotýždňovej hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 China Open v Pekingu.

Postupujúci bude v osemfinále hrať s lepším z duelu David Goffin (Belg.-7) - Andreas Seppi (Tal.).

Dvadsaťšesťročný Bratislavčan (34. v renkingu) má proti dvadsaťosemročnému Fogninimu (28.) bilanciu 2:3. Oba triumfy dosiahol vo finále - najprv v sezóne 2012 v Petrohrade a potom vlani v Mníchove.

Kližan zdolal Fogniniho dvakrát - vždy vo finále.

Jednotkou podujatia v čínskej metropole je srbský líder svetového rebríčka Novak Djokovič. Oficiálne sa predstaví prvý raz od triumfu na US Open v New Yorku.

Začne proti Talianovi Simone Bolellimu.

Nasadenou dvojkou je Čech Tomáš Berdych, trojkou Španiel Rafael Nadal a štvorkou jeho krajan David Ferrer. Šampión si odnesie päťsto bodov do hodnotenia a prémiu 654 725 USD.

fognini_res.jpg

Fabio Fognini vedie v bilancii vzájomných zápasov nad Martinom Kližanom 3:2. FOTO - SITA/AP.

Djokovič bude hrať aj vo štvorhre - po boku svojho mladšieho brata Djordjeho. Ako držitelia voľnej karty si v 1. kole zmerajú sily s čínsko-novozélandským párom Kung Mao-sin, Michael Venus.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Dvakrát ho porazil vo finále. Kližana čaká v Pekingu Fognini