Tragédiu v Bratislave spôsobil generálny sekretár deflympijského výboru

Autonehoda na bratislavskej Zochovej ulici.
Autonehoda na bratislavskej Zochovej ulici. (Autor: TASR - Pavol Zachar)
Sportnet|3. okt 2022 o 12:00 (aktualizované 3. okt 2022 o 12:30)

Auto vrazilo do skupiny ľudí čakajúcich na MHD.

BRATISLAVA. Tragickú nehodu v Bratislave, ktorá má už päť potvrdených obetí a ďalší ľudia sú v kritickom stave, spôsobil v nedeľu večer podľa informácií tvnoviny.sk generálny sekretár Slovenského deflympijského výboru Dušan Dědeček.

V aute sedel ako spolujazdec aj jeho syn Lukáš Dědeček, ktorý pôsobí v deflympijskom výbore ako kontrolór.

Policajný prezident Štefan Hamran potvrdil, že šofér bol pod vplyvom alkoholu a v krvi mal nameranú hodnota 0,81 mg/l, čo predstavuje 1,69 promile. Informovala o tom polícia na Facebooku.

Auto, ktoré riadil Dědeček, narazilo v nedeľu večer do skupiny ľudí čakajúcich na zastávke MHD na Zochovej ulici v Bratislave.

Autonehoda na bratislavskej Zochovej ulici.
Autonehoda na bratislavskej Zochovej ulici. (Autor: TASR - Pavol Zachar)

Kto je Dědeček

Dědeček pôsobí ako atletický tréner nepočujúcich športovcov. Je osobný kouč deflympioničky Ivany Krištofičovej, viacnásobnej majsterky sveta a víťazky deflympiády vo vrhu guľou. 

Ako členka Team Slovakia (bývalý Top tím) patrí vďaka výsledkom na športových podujatiach nepočujúcich Krištofičová roky medzi športovcov, ktorí čerpajú najvyššiu finančnú podporu na prípravu zo zdrojov Ministerstva školstva vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

Značnú časť týchto prostriedkov využila na platenie služieb svojho osobného trénera.

Za rok 2021 dostala Krištofičová podľa verejne dostupného vyúčtovania výdavkov zo štátnych zdrojov 62 571 eur, z toho zaplatila Dědečkovi 29 343 eur. 

Kto sú deflympionici

Deaflympijský výbor Slovenska združuje a zastrešuje športové podujatie pre nepočujúcich a sluchovo postihnutých. Združuje 17 klubov a združení, v rámci ktorých sa športu venuje 297 športovcov so sluchovým postihnutím na vrcholovej, výkonnostnej i amatérskej úrovni.

Vznikol v roku 2011 (pôvodný názov organizácie bol Slovenská federácia nepočujúcich športovcov).

Deaflympijský výbor zastupuje Slovensko v medzinárodných organizáciách nepočujúcich a posiela výpravu na deaflympiády.

Na poslednej deaflympiáde v Brazílii v máji tohto roku vybojovali slovenskí športovci päť medailí z toho jedna bola zlatá.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tragédiu v Bratislave spôsobil generálny sekretár deflympijského výboru