Ďurišov členok nie je zlomený. Stále však nevie, či stihne EURO

Michal Ďuriš (vľavo) v marcovom prípravnom zápase Slovenska proti Lotyšsku.
Michal Ďuriš (vľavo) v marcovom prípravnom zápase Slovenska proti Lotyšsku. (Autor: TASR)
SITA|5. apr 2016 o 11:17

Kým neabsolvujem všetky vyšetrenia, nik si netrúfa odhadnúť dĺžku pauzy, hovorí útočník slovenskej reprezentácie.

PLZEŇ. Slovenský futbalový reprezentant Michal Ďuriš si v drese Viktorie Plzeň vážnejšie zranil členok na ľavej nohe v sobotňajšom zápase 23. kola najvyššej českej súťaže proti Jihlave (2:0), mal by však stihnúť majstrovstvá Európy vo Francúzsku (začínajú sa 10. júna).

"Našťastie, najčiernejší scenár, že noha je zlomená, sa nepotvrdil. Keď mi to povedali, pocítil som úľavu," uviedol 27-ročný útočník pre denník Šport.

Nik nevie odhadnúť dĺžku pauzy

"Na nohe mám hematóm. Musím počkať, kým odpuchne, aby som mohol absolvovať ešte vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Môžem mať roztrhnuté alebo natrhnuté väzy. Už som sa informoval, aká dlhá prestávka ma čaká. Kým však neabsolvujem všetky vyšetrenia, nik si netrúfa odhadnúť dĺžku pauzy," doplnil.

Ďuriš je s 15 gólmi najlepším strelcom českej ligy. "Noha je stále opuchnutá, ale robím všetko, aby sa to zlepšilo. Verím, že sa vrátim čo najskôr. Chcel by som stihnúť aktuálnu sezónu a verím, že aj šampionát vo Francúzsku," naznačil.

Bál sa, že príde o Francúzsko

Slovenský reprezentant sa zranil v 64. minúte spomínaného zápasu, keď po súboji nešťastne dopadol na ľavú nohu.

"Nebol to faul, išlo o bežný súboj. Žiaľ, nešťastne som dopadol na trávnik a členok sa mi vyvrtol. Pocítil som bolesť ako nikdy predtým. V prvom momente som si myslel, že mám zlomenú nohu, je po sezóne aj po účasti na majstrovstvách Európy. Až keď ma odvážali na nosidlách, mal som pocit, akoby neznesiteľná bolesť pomaly ustupovala," opisoval futbalista, ktorý má v národnom tíme na konte 23 zápasov a tri góly.

Plzeň je sedem kôl pred koncom lídrom súťaže. Jej jediným konkurentom v boji o titul je Sparta Praha, ktorá má o deväť bodov menej a jeden zápas k dobru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Ďurišov členok nie je zlomený. Stále však nevie, či stihne EURO