Ďurica chce v polovici augusta hrať, stihol by Španielsko

Ján Ďurica.
Ján Ďurica. (Autor: TASR)
SITA|13. júl 2015 o 08:06

Obranca slovenskej reprezentácie sa dáva do poriadku po operácii slabín.

BRATISLAVA. Obranca slovenskej futbalovej reprezentácie a ruského klubu Lokomotiv Moskva Ján Ďurica verí, že v polovici augusta bude po zranení slabín úplne v poriadku.

Tridsaťtriročný dunajskostredský rodák sa zranil v aprílovom zápase ruskej ligy, následne podstúpil v Helsinkách operáciu.

Pomáhala aj Cibulkovej fyzioterapeutka

"Rehabilitácia prebehla v poriadku, teraz už trénujem individuálne. Ak pôjde všetko podľa plánu, tak v polovici augusta by som mal byť v poriadku a pripravený na štart nového ročníka ruskej ligy," povedal Ďurica.

Pri rekonvalescencii mu pomáhala fyzioterapeutka Iveta Stanková, ktorá pracuje aj s tenistkou Dominikou Cibulkovou.

Ak bude Ďuricova liečba prebiehať podľa plánu, stihol by septembrové zápasy slovenskej reprezentácie proti Španielsku a Ukrajine v kvalifikácii o postup na ME 2016. Trénerovi Jánovi Kozákovi by sa hodil najmä proti Španielom, keďže v tom súboji nemôže pre karty nastúpiť stopér a reprezentačný kapitán Martin Škrtel.

Ešte ročná zmluva v Lokomotive

Lokomotiv je aktuálne v plnej príprave na novú sezónu. V nedeľu nestačil na Zenit Petrohrad v dueli o národný Superpohár.

"Do konca júna sme trénovali v Moskve, následne sme sa presunuli do Rakúska, kde sme odohrali aj niekoľko zápasov. Vlani pre nás liga nedopadla podľa predstáv, skončili sme až na 7. mieste. Vynahradili sme si to ziskom Ruského pohára, čím sme sa prebojovali do pohárovej Európy," skonštatoval Ďurica, ktorý má s klubom ešte rok platný kontrakt.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Ďurica chce v polovici augusta hrať, stihol by Španielsko