Pustia Nemci Dudu na ME? Ak sa mu vráti forma, bude nezastaviteľný

Ondrej Duda (v popredí).
Ondrej Duda (v popredí). (Autor: SME - Gabriel Kuchta)
Juraj Berzedi|1. jún 2017 o 10:21

Ondrej Duda prekonal sezónu plnú zranení. O tom, či bude hrať na európskom šampionáte do 21 rokov, rozhodne vedenie Herthy Berlín.

BRATISLAVA. V kvalifikácii na majstrovstvá Európy futbalistov do 21 rokov neodohral ani minútu. Napriek tomu si tréneri i spoluhráči želajú, aby sa k národnému tímu pripojil na európskom šampionáte v Poľsku (16. - 30. 6. 2017).

Ondrej Duda by na ňom mohol patriť k lídrom slovenského výberu a podľa futbalových odborníkov sa celkovo môže zaradiť medzi najväčšie hviezdy na turnaji.

Je to kvalitný futbalista, čo dokazoval vo Varšave i reprezentácii. S chlapcami sa pozná z mládežníckych kategórií a určite by sme ho medzi nás zobrali.


Milan Škriniar, kapitán slovenskej reprezentácie do 21 rokov

V súčasnosti to má však jeden háčik. Musí ho uvoľniť jeho nemecký zamestnávateľ Hertha Berlín. Šampionát dvadsaťjednotiek totiž nie je súčasťou kalendára Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a kluby nie sú povinné uvoľniť svojich hráčov.

Na nešťastné pravidlo už doplatili Poliaci, ktorí nebudú môcť na domácich majstrovstvách počítať s Arkadiuszom Milikom a Piotrom Zieliňským, ktorí sú spoluhráčmi Mareka Hamšíka v Neapole.

Jeho prítomnosť tím posilní

Dvadsaťdvaročný Duda patrí medzi najväčšie ofenzívne klenoty slovenského futbalu. Dokázal to aj vlani na seniorských majstrovstvách Európy vo Francúzsku, na ktorých strelil prvý gól Slovákov na turnaji proti Walesu.

„Prítomnosť Ondreja Dudu by pre nás bola obrovským posilnením,“ vyhlásil tréner slovenskej dvadsaťjednotky Pavel Hapal. Po šampionáte prestúpil Duda do Herthy Berlín. Podľa neoficiálnych zdrojov za štyri milióny eur. Dostal dres s číslom desať, ktoré nosia často najväčšie hviezdy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Pustia Nemci Dudu na ME? Ak sa mu vráti forma, bude nezastaviteľný