Dubovcová a Štrbová podľahli Švajčiarkam a nestali sa víťazkami základnej skupiny

Natália Dubovcová (vľavo) a Andrea Štrbová.
Natália Dubovcová (vľavo) a Andrea Štrbová. (Autor: SVF/Radovan Stoklasa)
SITA|8. aug 2019 o 13:43

V prípade výhry mohli ísť priamo do osemfinále.

ME v plážovom volejbale 2019 - skupina G

Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR-10) - Nina Betschartová, Tanja Hüberliová (Švaj.-7) 0:2 (-18, -17)

BRATISLAVA. Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Andrea Štrbová a Natália Dubovcová neuspeli vo svojom záverečnom vystúpení v G-skupine na majstrovstvách Európy v Moskve.

Slovenky podľahli favorizovanému švajčiarskemu páru Nina Betschartová, Tanja Hüberliová 0:2 (-18, -17), nestali sa víťazkami skupiny a nevybojovali si priamy postup do osemfinále.

Už pred týmto stretnutím mali slovenské beachvolejbalistky v ruskej metropole istotu postupu do zápasu play off o účasť v elitnej šestnástke

Štrbová a Dubovcová ukončili skupinové boje s bilanciou 2 víťazstvá - 1 prehra, keďže predtým si poradili s francúzskym tandemom Alexandra Jupiterová a Aline Chamereauová 2:0 (19, 17) a tiež rakúskym duom Eva Freibergerová, Valerie Teuflová 2:0 (11, 12).

V sumáre zápasov G-skupiny sa zoradili za sebou tri 5-bodové tímy. Víťazkami sa stali Švajčiarky Betschartová a Hüberliová pred Slovenkami Štrbovou a Dubovcovu a na tretom mieste skončili Francúzky Jupiterová a Chamereauová.

Víťazky každej z ôsmich skupín si zabezpečia priamy postup do osemfinále turnaja, družstvá na druhom a treťom mieste nastúpia v zápase play off o postup medzi 16 najlepších

Štrbová a Dubovcová neodplatili úradujúcim vicemajsterkám Európy tesné júlové prehry v tajbrejkoch z majstrovstiev sveta v nemeckom Hamburgu a turnaji Major v Gstaade.

Takmer počas celého zápasu boli Švajčiarky o krok vpredu. Prvý set vyhrali favoritky 21:18 a aj v druhom si od začiatku udržiavali mierny náskok. Za stavu 20:17 sa Betschartová a Hüberliová dostali k prvému mečbalu a ten aj využili.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Dubovcová a Štrbová podľahli Švajčiarkam a nestali sa víťazkami základnej skupiny