Nemky stanovili na dráhe svetový rekord, Slovák preteky nedokončil

Nové svetové rekordérky, zľava Pauline Graboschová, Emma Hinzeová, Lea Friedrichová.
Nové svetové rekordérky, zľava Pauline Graboschová, Emma Hinzeová, Lea Friedrichová. (Autor: TASR/ PA via AP)
TASR|3. aug 2023 o 22:40

V akcii bol aj Slovák Martin Chren.

GLASGOW. Britský reprezentant William Tidball triumfoval v disciplíne scratch na MS v dráhovej cyklistike v Glasgowe. Vo štvrtkových pretekoch sa presadil v záverečnom špurte a pripísal si premiérové zlato.

Druhý finišoval Japonec Kazušige Kuboki a bronz si odniesol Belgičan Tuur Dens. Slovák Martin Chren preteky nedokončil, keď ho stiahli z trate a klasifikovali na spoločnom 18. mieste.

"Od začiatku sa išlo naplno. Pretekári odpadávali po jednom a bolo vidno, že sú všetci pripravení bojovať o olympiádu. Spravil som dve chyby, ktoré ma stáli veľa síl a doplatil som na ne," povedal Chren pre Slovenský zväz cyklistiky.

Slovenský reprezentant v dráhovej cyklistike Martin Chren.
Slovenský reprezentant v dráhovej cyklistike Martin Chren. (Autor: Slovenský zväz cyklistiky)

Víťazkou individuálnych stíhacích sa stala Američanka Chloe Dygertová. Vo finále zdolala Nemku Francizsku Brausseovú. V súboji o bronz vyhrala Bryony Bothová z Nového Zélandu pred Britkou Neah Evansovou.

Nemky Pauline Graboschová, Emma Hinzeová a Lea Friedrichová vyhrali tímšprint v novom svetovom rekorde. Vo finále dosiahli čas 45,848 sekundy. Striebro získali Britky a bronz napokon reprezentantky Číny.

MS v dráhovej cyklistike 2023

Muži:

scratch: 1. William Tidball (V. Brit.), 2. Kazušige Kuboki (Jap.), 3. Tuur Dens (Bel.), ... 18. Martin Chren (SR)

Ženy:

individuálna stíhačka: 1. Chloe Dygertová (USA) 3:17,542 min, 2. Franziska Brausseová (Nem.) bez času, o bronz: 3. Bryony Bothová (N. Zél.) 3:22,210, 4. Neah Evansová (V. Brit.) 3:23,264

tímšprint: 1. Nemecko (Pauline Graboschová, Emma Hinzeová, Lea Friedrichová) 45,848 s, 2. Veľká Británia (Lauren Bellová, Sophie Capewellová, Emma Finucaneová) 45,923, o bronz: 3. Čína (Šan-ťü Pao, Jü-fang Kuo, Li-jing Jüan) 46,543, 4. Holandsko (Kyra Lamberinková, Hetty van de Wouwová, Steffie van der Peetová) 46,788

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Nemky stanovili na dráhe svetový rekord, Slovák preteky nedokončil