Siahnu po obrancovi alebo opäť po Švédovi? V drafte bude ako prvé vyberať Buffalo

Hráči tímu NHL Buffalo Sabres.
Hráči tímu NHL Buffalo Sabres. (Autor: TASR/AP)
SITA, TASR|3. jún 2021 o 10:10

Prvý výber malo aj v roku 2018.

BRATISLAVA. Najhorší tím zámorskej hokejovej NHL v tohtosezónnej edícii základnej časti Buffalo Sabres získal "cenu útechy".

V stredajšej lotérii sa na americký klub usmialo šťastie a žreb rozhodol o tom, že v druhej polovici júla si v drafte nováčikov bude vyberať hráča na prvom mieste.

Sabres získali draftovú jednotku aj v roku 2018. Vtedy sa rozhodli pre švédskeho obrancu Rasmusa Dahlina a aj teraz by mohli siahnuť po bekovi.

Spomedzi zámorských korčuliarov je na čele draftových rebríčkov 18-ročný obranca Owen Power, ktorý reprezentuje Kanadu na MS v lotyšskej Rige.

Z európskych korčuliarov dávajú experti najväčšie šance švédskemu krídelníkovi Williamovi Eklundovi. Zo Slovákov je v predbežných rebríčkoch najvyššie na 42. mieste obranca Šimon Groch, ktorý pôsobí v HC Olomouc.

Pri žrebe mali Sabres 16,6-percentnú šancu, že získajú právo prvej voľby. Právo druhého výberu získal nováčik súťaže Seattle Kraken.

"Sme spokojní s výsledkom. Keď budujete tím, tak začínate od stredu, teda brankár, obrancovia a center. Sme však otvorení siahnuť po najlepšom mladom hráčovi, ktorý bude k dispozícii," povedal generálny manažér Kraken Ron Francis.

Tretí si bude vyberať Anaheim Ducks, ktorý nasledujú New Jersey Devils, Columbus Blue Jackets, Detroit Red Wings a San Jose Sharks.

"Je to skvelý okamih pre našu organizáciu. V mnohých ohľadoch máme za sebou náročný rok. Som veľmi pyšný, že máme právo prvej voľby, je to krok správnym smerom," zhodnotil generálny manažér Buffala Kevyn Adams.

Prvé kolo draftu sa uskutoční 23. júla, zostávajúcich šesť kôl príde na rad o deň neskôr. Akcia sa uskutoční online rovnako ako vlani.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Siahnu po obrancovi alebo opäť po Švédovi? V drafte bude ako prvé vyberať Buffalo