Doprastav triumfoval aj na ihrisku Slávie UK

SITA|18. apr 2009 o 19:08

Volejbalistky Doprastavu Bratislava zvíťazili aj v druhom zápase finále play off extraligy žien nad Sláviou UK Kúpele Dudince Bratislava.

BRATISLAVA. Volejbalistky Doprastavu Bratislava zvíťazili aj v druhom zápase finále play off extraligy žien nad Sláviou UK Kúpele Dudince Bratislava, tentoraz na jej ihrisku v ŠH Mladosť 3:1.

V sérii na tri víťazstvá tak vedie tím z PKO 2:0 a o svojom historicky prvom titule môže rozhodnúť už v stredu 22. apríla vo svojej športovej hale. Doteraz sa ešte ani raz nestalo, aby družstvo, ktoré viedlo 2:0 na zápasy, nezískalo zlato.

V zápase o tretie miesto dominovali hráčky hosťujúcej Senice. Kvalitný zápas zabával divákov najmä v druhom sete, keď sa družstvá prezentovali vynikajúcimi výmenami. Predovšetkým jedna z nich nemá s najväčšou pravdepodobnosťou na Slovensku obdobu, keďže oba tímy si loptu vymenili až 33-krát.

Priaznivci si prišli na svoje, domáce Žilinčanky ich však po prehre 0:3 nepotešili výsledkom. Seničanky vedú v sérii 2:0 na zápasy a už len jedno víťazstvo im chýba k zisku extraligového bronzu.

Výsledok - 2. finílového zápasu

Slávia UK Bratislava - Doprastav Bratislava 1:3 (-17, 18, -18, -22) - stav série 0:2

110 minút, rozhodovali: Bajči a Schimpl, 400 divákov

Slávia UK: Kóšová, Paňková, Hrončeková, Rojková, Golitková, Halmová, libero Bognárová (Hinzellerová, Čierna, Forgáchová).

Doprastav: Kuciaková, Brownová, Solipiwková, Viestová, Pencová, Kručovská, libero Valachová (Frigmanská, Kubová, T. Crkoňová).

Povedali po zápase:

Zuzana Tlstovičová (trénerka Slávie UK): "Dievčatá zahrali oveľa lepšie ako v prvom zápase, ale na víťazstvo to opäť nestačilo. Druhý set v našom podaní bol naozaj výborný. Škoda štvrtého dejstva. Po zlom začiatku sme vymenili niektoré hráčky a striedajúce sa chopili príležitosti. V závere sme viedli o štyri body. Prišli však chyby v útoku, nedorozumenia v obrane a Doprastav sa chytil. Je to škoda, to sme si mali postrážiť. Keby sme boli vyrovnali na 2:2, tajbrejk by bol určite zaujímavý. Teraz to už bude nesmierne ťažké, naše šance na obhajobu titulu sa výrazne znížili, ale určite ešte v stredu zabojujeme."

Marek Rojko (tréner Doprastavu): "Bol to veľmi ťažký zápas. Viacero mojich hráčok zahralo pod svoje možnosti. Akoby sa po prvom sete uspokojili a zrazu to nešlo. Vyslovene sa trápili. Musel som potom urobiť niekoľko zmien v zostave, ale aj tak sa víťazstvo nerodilo ľahko. Najmä v záverečnom sete to vyzeralo na tajbrejk, keď sme prehrávali už 16:20, ale dokázali sme to strhnúť na svoju stranu. Slávia podala proti nám azda svoj najlepší výkon v sezóne."

O 3. miesto

ŠK ŽU Žilina - VK Senica 0:3 (-14, -25, -19) - stav série 0:2

96 min, rozhodovali: Hank a Malík, 200 divákov

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Doprastav triumfoval aj na ihrisku Slávie UK