Donbass Doneck prepustil trénera Júliusa Šuplera

(Autor: PETITPRESS)
SITA|28. feb 2013 o 18:13

Donecku sa pod vedením slovenského trénera nepodarilo postúpiť do play off.

DONECK. Nováčik Kontinentálnej hokejovej ligy klub Donbass Doneck vo štvrtok ukončil spoluprácu so slovenským trénerom Júliusom Šuplerom.

Dočasným koučom sa stal doterajší Šuplerov asistent Miroslav Miklošovič. Informuje o tom ukrajinský tím na svojom oficiálnom webe.

Šesťdesiatdvaročný Július Šupler prišiel do Donecka pred sezónou 2012/2013. Donbassu sa v jeho premiérovej sezóne v KHL nepodarilo postúpiť do play-off a v súčasnosti bojuje len o Pohár nádeje, vo štvrťfinále pavúka je jeho súperom Dinamo Riga. Stav série hranej na tri víťazstvá je po dvoch dueloch v Rige 1:1.

Doneck nazbieral v základnej časti v 52 zápasoch 72 bodov za 17 triumfov v riadnom hracom čase, 7 víťazstiev aj prehier v predĺžení alebo samostatných nájazdoch.

Miestenka v play-off ušla zverencom trénera Šuplera o dva body. Donbass v januári 2013 získal v domácom prostredí Kontinentálny pohár.

Július Šupler pred príchodom do Donecka pôsobil v CSKA Moskva, predtým aj v Diname Riga, HK Riga 2000, Lokomotive Jaroslavľ, Slovane Bratislava, Dukle Trenčín, Liptovskom Mikuláši, rodnom Poprade a pri slovenskej reprezentácii.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Donbass Doneck prepustil trénera Júliusa Šuplera