Dodržiava prísnu životosprávu. Pekarík striedačku odmieta, šancu dostáva ihneď

Peter Pekarík je poctivý na tréningu, v zápase a dodržiava prísnu životosprávu.
Peter Pekarík je poctivý na tréningu, v zápase a dodržiava prísnu životosprávu. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)
Juraj Berzedi|9. nov 2016 o 16:16

Na ihrisku bráni aj útočí, má skvelú kondíciu. Obranca Peter Pekarík sa po zranení vrátil do reprezentácie.

BRATISLAVA. Futbal neoklamete. Ak chcete patriť medzi najlepších, musíte robiť viac ako ostatní. Slovenský reprezentant Peter Pekarík je v tomto veľkým profesionálom.

Keď mu klubový lekár Herthy Berlín robil v minulosti krvné testy, odporučil mu, aby zmenil jedálny lístok. Okamžite ho poslúchol.

„Pijem iba čistú vodu a iontové nápoje. Obmedzil som aj sladkosti. Najťažšie bolo pre mňa zriecť sa čokolády. Keď vidíte, že vám to pomáha, ide to ľahšie,“ priznal 30-ročný obranca.

Aj vďaka tomu patrí v národnom tíme k hráčom, ktorí majú najlepšiu kondíciu. Na ihrisku je poctivý v defenzíve a zakaždým sa snaží podporiť aj útok.

Jeho konkurentom je Sabo

V reprezentácii patrí dlhodobo k stabilným oporám defenzívy. V poslednom období má zo slovenských obrancov najlepšiu formu. Nepribrzdilo ho ani zranenie ľavého stehenného svalu, pre ktoré vynechal dvojzápas kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 proti Slovinsku a Škótsku.

„Oba zápasy som sledoval v televízii. Škoda, že sme v Slovinsku nezískali aspoň bod. Chlapcom patrí pochvala za súboj so Škótskom. Boli pod veľkým tlakom. Zdolať také kvalitné a sebavedomé mužstvo rozdielom triedy je úžasné,“ hovorí Pekarík.

V piatkovom kvalifikačnom zápase proti Litve už bude trénerovi Jánovi Kozákovi k dispozícii.

„Cítim sa výborne. Po zranení som v klube odohral celé tri zápasy. V jednom som dokonca zaskakoval na ľavej strane obrany. Oveľa viac mi však sedí pravá strana,“ priznal Pekarík.

V súboji proti Slovinsku hral pravého obrancu Lukáš Pauschek, proti Škótsku nastúpil na tomto poste Erik Sabo.

„Konkurencie sa nebojím. Vždy som hovoril, že futbalistu posúva vpred. Erik odohral so Škótskom fantastický duel. Bude len na trénerovi, koho teraz postaví,“ reaguje Pekarík.

Eufória v Berlíne

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Dodržiava prísnu životosprávu. Pekarík striedačku odmieta, šancu dostáva ihneď