Dobyl San Siro. Juve otočil zápas a odmieta diskutovať o titule

Dokáže AC zastaviť Juventus? Ten neprehral ostatných 20 ligových zápasov.
Dokáže AC zastaviť Juventus? Ten neprehral ostatných 20 ligových zápasov. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|9. apr 2016 o 20:25

V tomto zápase majú svoje záujmy aj dvaja slovenskí reprezentanti. Juraj Kucka bojuje so svojim AC o Európsku ligu a hráč Neapola Marek Hamšík na diaľku dúfa, že Juventus v boji o ligový titul zakopne.

Serie A 32. kolo, sobota, Miláno:

AC Miláno - Juventus 1:2

Góly: 18. Alex - 27. Mandžukič, 65. Pogba

Rozhodovali: Orsato – Cariolato, Meli

AC Miláno: G. Donnarumma – Abate, Alex, A. Romagnoli, Antonelli – Honda, Montolivo (C), Kucka, Bonaventura – Bacca, Balotelli.

Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Rugani – Lichtsteiner, P. Pogba, Marchisio, Asamoah, Sandro – Mandžukić, Morata.

Slovenský reprezentačný stredopoliar Juraj Kucka sa po zranení stehna vrátil do zostavy AC Miláno, na zápas s Juventusom Turín však nebude spomínať dobrom, lebo jeho tím neudržal jednogólový náskok a prehral 1:2.

"Rossoneri" viedli od 18. minúty po gólovej hlavičke brazílskeho stopéra Alexa, ale úradujúci majster ešte v prvom polčase vyrovnal zásluhou chorvátskeho útočníka Maria Mandžukiča a v 65. minúte strhol víťazstvo na stranu hostí Paul Pogba.

pogba-sa-tesi-z-golu_r6915_res.jpeg

Víťazný gól zápasu dal Paul Pogba. FOTO - SITA/AP

Juventus si na čele tabuľky vybudoval pred druhým Neapolom deväťbodový náskok, SSC s Marekom Hamšíkom má však k dobru nedeľňajší domáci súboj s Veronou.

Milánu patrí šieste miesto.

Online prenos

II. polčas

90. min: Zápas sa skončil. AC Miláno viedlo a v niektorých úsekoch zápasu bolo aj lepšie. Ukázala sa však kvalita Juventusu, ktorá je v tejto sezóne väčšia a gólmi Mandžukiča a Pogbu otočil zápas. Berie si tak dôležité tri body zo San Sira a posiela tak správu do Neapola, že ani túto sezónu to ešte na titul nebude.

88. min: AC Miláno nevyzerá, že by malo síl na vyrovnanie. Juventus bráni výborne.

76. min: Juventus kontroluje priebeh zápasu. Vedie na San Sire 2:1 a AC nepúšťa k súvislejšiemu tlaku.

65. min: Po rohovom kope Juventusu sa na zadnej tyčke objavil Paul Pogba a koníčkom prekonal brankára AC Donnarummu. Zavŕšil tak dokonalý obrat hostí. 1:2

61. min: Hostia sú v týchto chvíľach lepší, kým AC je čoraz nervóznejšie. Po žltej karte, ktorú v 60. minúte videl Alex, podobný trest postihol aj slovenského reprezentanta Juraja Kucku. Po faule na Paula Pogbu sa teraz bude musieť mať na pozore.

60. min: Juventus bol teraz pár centimetrov od vedúceho gólu. Doslova. Paul Pogba zahral priamy kop krásnou technickou strelou, no lopta sa odrazila od pravej žrde mladého brankára AC.

52. min: Balotelli sa snáď nikdy nepoučí. Najprv vystrelil strelu do brvna, no keď sa snažil odrazenú loptu dostať do siete, pomohol si viditeľne rukou. Rozhodca Orsato mu nekompromisne ukázal žltú kartu.

pogba-suboj-s-antonellim_r87_res.jpeg

V tvrdom súboji hráč Juventusu Paul Pogba (vpravo) a Luca Antonelli. FOTO - SITA/AP

50. min: Prvú žltú kartu zápasu uvidel Mario Mandžukič. Okrem gólu, ktorý dal, hrá veľmi nervózny zápas. Bol zapletený do niekoľkých roztržiek.

Začal sa II. polčas. Ani jeden z trénerov nestriedal.

I. polčas

45. min: I. polčas sa skončil. V prvej časti hralo jednoznačne lepšie domáce AC, po Alexovom góle sa však zobudili aj hráči Juventusu. Vytvorený tlak korunovali gólom Maria Mandžukiča v 27. minúte. Odvtedy sa hrá z jednej strany druhú, je veľmi ťažké odhadnúť, kto by mohol vyjsť z tohto zápasu víťazne. Rozhodovať budú tie najmenšie detaily.

42. min: Tréner AC Siniša Mihajlovič sa snažil svojho súpera prekvapiť zaradením Maria Balotelliho do základnej zostavy, taliansky útočník však predvádza nevýrazný výkon s veľkým množstvom pokazených prihrávok.

alexov-gol_r3165_res.jpeg

Úvodný Alexov gól po prudkej hlavičke. FOTO - SITA/AP

27. min: Juventus pravdepodobne gól potreboval, aby začal hrať. Aktivitu hostí korunoval útočník Mario Mandžukič, ktorý využil priestor v obrane AC a strelou do protipohybu brankára vyrovnal priebežný stav na 1:1.

18. min: Výborne kopnutý roh AC. Nikto si nevšímal stopéra AC Alexa, ktorý prudkou hlavičkou prekonal Buffona. 1:0.

14. min: Mario Balotelli krásne zahral priamy kop, no vyznamenal sa nestarnúci Gianluigi Buffon. Ani z následnej dorážky AC gól nedalo a preto sa stav nemení.

italy_soccer_serie_a-b8b791861a0d4cdf95b_r8425_res.jpeg

Mario Mandžukič (vpravo) začal v útoku s Álvarom Moratom. FOTO - SITA/AP

8. min: Ako prvé zahrozilo AC. Pravý obranca Ignacio Abate sa snažil zacentrovať do šestnástky, trafil však žrď Buffonovej brány. V úvode sú aktívnejší domáci.

Zápas sa začal.

Pred zápasom

Pred zápasom: V prvom tohtosezónnom vzájomnom zápase porazil Juventus na domácom trávniku AC Miláno 1:0. Jediný gól zápasu dal útočník domácich Paulo Dybala.

V prvom tohtosezónnom vzájomnom zápase porazil Juventus AC Miláno doma 1:0

Pred zápasom: AC Miláno posledné dva roky chýbal v európskych súťažiach. V tejto sezóne by sa chceli kvalifikovať aspoň do Európskej ligy. Na 5. miesto, ktoré zaručuje kvalifikáciu druhej najprestížnejšej európskej súťaže, chýba AC 6 bodov.

Piatym tímom tabuľky Serie A je mestský rival AC, Inter.

Pred zápasom: Juventus má v posledných mesiacoch fantastickú formu. Z posledných 20 ligových zápasov až 19 vyhral a jeden remizoval.

Najúspešnejší taliansky klub histórie môže získať už piatu ligovú trofej za sebou. Navyše, po vypadnutí z Ligy majstrov sa môže sústrediť iba na domácu súťaž.

Pred zápasom: Najlepším strelcom Juventusu je Paulo Dybala, ktorý dal v tejto sezóne už 14 gólov. Podobný počet gólov má na svojom konte aj najlepší strelec AC Carlos Bacca. Rozdiel je iba v asistenciach, pretože kým Bacca prihral na gól spoluhráčom iba dvakrát, Dybala zaznamenal už osem asistencií.

Pred zápasom: "Tento zápas je veľmi dôležitý pre morálku tímu aj tabuľkové postavenie. Myslím si, že máme kvalitu aj formu na to, aby sme Juve porazili," povedal na predzápasovej tlačovej konferencii tréner domáceho AC Siniša Mihajlovič.

Jeho konkurent na lavičke Juventusu, Massimiliano Allegri si nemyslí, že by Juventus mal taliansky titul istý.

"Scudetto ešte nemáme vo vačku a na to sa snažím myslieť každý týždeň. Pred nami je ešte veľa roboty. Moji hráči by mohli byť uspokojení z výsledkov z posledných mesiacov, ale nie je tomu tak. Sú plne sústredení a uvedomujú si dôležitosť každého zápasu," povedal Allegri.

Zápas sa bude hrať v Miláne sobotu o 20:45.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Dobyl San Siro. Juve otočil zápas a odmieta diskutovať o titule