Do vody vám niečo pridajú aj v reštaurácii. Riziká existujú vždy, tvrdí Volko

Šprintér Ján Volko ide na svetový šampionát v Londýne za odmenu.
Šprintér Ján Volko ide na svetový šampionát v Londýne za odmenu. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|1. aug 2017 o 13:53

Slovensko takého šprintéra ešte nemalo. Ján Volko zabojuje na majstrovstvách sveta v Londýne o semifinále.

Pred dvoma týždňami ste na európskom šampionáte do 23 rokov v Bydgoszczi získali zlato na 200 metrov a striebro na 100 metrov. Čo ste odvtedy stihli?

„Poskytol som veľa rozhovorov, po ktorých som sa zbalil a odišiel do Čiech na sústredenie. Tam som sa na týždeň zašil pred pozornosťou médií. Ďalší týždeň sme mali turné po Česku, kde som mal preteky.“

So štartom na majstrovstvách sveta v Londýne ste pred sezónou príliš nerátali, napokon ste však splnili limit v oboch šprintérskych tratiach. Museli ste pre štart na šampionáte výraznejšie zmeniť svoje plány?

„Po európskom šampionáte v Bydgoszczi sme mali naplánovaný štvortýždňový tréningový cyklus, ktorý mal vyvrcholiť Svetovou univerziádou v Tchaj-peji. Splnením limitov do Londýna sa to narušilo a posledné dva týždne sme mali udržiavací režim bez výraznejších tréningov.“

Nakoľko je náročné udržať si formu na absolútnom vrchole?

„Je extrémne ťažké vyladiť formu na tri vrcholy v sezóne. Je to hotová alchýmia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Do vody vám niečo pridajú aj v reštaurácii. Riziká existujú vždy, tvrdí Volko