Do Prahy príde Mike Tyson, v hre je aj Bratislava

Mike Tyson
Mike Tyson (Autor: ap)
SITA|23. nov 2010 o 11:28

Organizácia pobytu Mika Tysona v Prahe je v záverečnej etape. Vo štvrtok by mal legendárny boxer podpísať zmluvu.

PRAHA. Legenda svetového boxu Mike Tyson by mal navštíviť Prahu a možno aj Bratislavu. Mal by to byť dvojdňový pobyt niekedy koncom marca 2011 a 44-ročný M. Tyson by sa mal stať hlavnou hviezdou galavečera bojových športov Heroes Gate.

Podľa českého denníka Sport organizátori jeho pobytu v Prahe Ladislav Kutil a Pavol Mucha v pondelok začali záverečnú etapu rokovaní s anglickým manažérom M. Tysona Carlom Hollnesom.

Fiasko sa vraj nezopakuje

"V týchto dňoch dolaďujeme posledné detaily a plánujeme, že vo štvrtok podpíšeme zmluvu, ktorá definitívne potvrdí pobyt bývalého majstra sveta v ťažkej váhe," citoval denník Sport slová jedného z dvojice promotérov chystanej akcie Ladislava Kutila.

L. Kutil by mal byť zárukou toho, že budúci rok by sa nemalo v žiadnom prípade opakovať fiasko z októbra, keď Mike Tyson do českej metropoly napriek mediálne avizovanému príchodu napokon nepricestoval. Vtedy mu totiž promotéri nedokázali zabezpečiť splnenie finančných požiadaviek.

Tyson možno príde aj do Bratislavy a Viedne

"Privedieme Tysona do Prahy, aj keby sme to mali zaplatiť z vlastného," povedal niekoľko dní po zrušenej návštevy pre denník Sport Ladislav Kutil. Ten ambiciózne uviedol, že by nemuselo zostať len pri návšteve Prahy. "Mike je veľká osobnosť. Pokúsime sa ho dostať aj do Bratislavy aj Viedne. Mike predbežne súhlasil. Peniaze by nemali byť problémom."

Tyson sa do histórie boxu zapísal tým, že už ako 20-ročný sa stal najmladším majstrom sveta v ťažkej váhe vo všetkých troch najprestížnejších pästiarskych organizáciách WBC, WBA a IBF.

"Preslávil" sa však aj tým, že v jednom zo súbojov o titul majstra sveta svojmu súperovi Evanderovi Holyfieldovi odhryzol kus ucha. Kariéru ukončil po sérii neúspešných comebackov v roku 2004.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Do Prahy príde Mike Tyson, v hre je aj Bratislava