Do národného tímu sa vracia typ hráča, akých je u nás málo

Weiss (vpravo) v pamätnom súboji v Žiline proti Španielom zvádza súboj s Juanfranom.
Weiss (vpravo) v pamätnom súboji v Žiline proti Španielom zvádza súboj s Juanfranom. (Autor: SITA)
Pavol Spál|7. okt 2015 o 21:15

Futbalový záložník Vladimír Weiss patrí ku kľúčovým hráčom národného tímu. V kvalifikácii dal jeden gól a na ďalšie tri prihral.

BRATISLAVA. Z Kataru na Slovensko opäť prekonal viac ako päťtisíc kilometrov a tiež tradičný klimatický aj adaptačný šok.

Vladimír Weiss sa hlásil trénerovi národného tímu Jánovi Kozákovi pred piatkovým súbojom kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 proti Bielorusku ako prvý.

„Máme výborný kolektív, vidieť to už aj na tréningoch. V tíme vládne pohoda. Reprezentácia mi chýbala. Veľmi ma mrzí, že som nemohol hrať v predchádzajúcich dvoch stretnutiach. O to viac som sa tešil na najbližšie zápasy. Ak dostanem šancu, budem bojovať a zároveň si to chcem aj užiť,“ vravel dvadsaťpäťročný Weiss.

Taký typ futbalistu sa rodí na Slovensku veľmi zriedka. Patrí k najlepším slovenským driblérom v histórii a trúfa si aj proti výraznej presile.

Futbal v podaní V. Weissa mladšieho

V kvalifikácii má spomedzi našich futbalistov najviac gólových asistencií a mal by patriť opäť ku kľúčovým hráčom aj v zápase proti Bielorusku.

Najlepšia kvalifikácia

V hre jeden na jedného je Weiss naším najšikovnejším hráčom a dokáže sa uvoľniť aj na malom priestore. Dvadsaťpäťročný krídelník prežíva svoju najlepšiu kvalifikáciu a patrí medzi najproduktívnejších hráčov.

Dal gól proti Luxembursku. Asistoval pri góloch proti Španielsku, v Bielorusku i Macedónsku. Za trénera Kozáka sa navyše zlepšil v defenzíve a bol na poste krídelníka prvou voľbou.

Weiss je v kvalifikácii po Kuckovi druhým najviac

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Do národného tímu sa vracia typ hráča, akých je u nás málo