Čiliak bol výborný, ale asi som šikovný, vravel strelec rozhodujúceho gólu Jaškin

Slovenský brankár Marek Čiliak a rozhodujúci gól Dmitrija Jaškina v predĺžení.
Slovenský brankár Marek Čiliak a rozhodujúci gól Dmitrija Jaškina v predĺžení. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. máj 2018 o 09:30

V NHL nepatrí medzi tradičných strelcov.

KODAŇ. Dmitrij Jaškin zažil v sobotňajšom súboji na MS v hokeji 2018 proti Slovensku smútok zmiešaný s hnevom, ale aj veľkú radosť.

Český útočník bol na trestnej lavici, keď v 26. minúte Andrej Sekera poslal Slovákov do vedenia 2:1. Rovnaký hráč sa však v 63. minúte postaral o to, že zdanlivo stratený zápas v kodanskej Royal Arene Česi vyhrali nad Slovákmi v predĺžení 3:2.

MS v hokeji 2018: Pozrite si momentky zo zápasu Česko - Slovensko: fotogaléria

10.5.2018

"Dvakrát mi to tam skočilo a potom som trafil. Čiliak bol celý zápas výborný, ale asi som šikovný, keď mi to tam prešlo," opísal víťazný gól Jaškin v rozhovore na webe idnes.cz.

Robustný útočník hráva v tíme NHL St. Louis Blues a nepatrí medzi tradičných zakončovateľov. V sezóne 2017/2018 nazbieral v 76 zápasoch 17 bodov. V prvom vystúpení na MS v hokeji 2018 však prispel k dvom bodom pre svoj tím gólom aj asistenciou.

"Bolo to veľmi vydreté víťazstvo. Počas zápasu sme si prešli zrejme všetkým. Dať víťazný gól na majstrovstvách sveta, to už je niečo. Jeden z najkrajších momentov mojej kariéry, niečo podobné som doteraz nezažil," pokračoval 25-ročný rodák z ruského Omska, ktorý sa už ako 8-mesačný s rodičmi presťahoval do Českej republiky.

Aj Jaškin spomenul nekvalitný ľad v Royal Arene, kde bolo horúco ako v lete pod holým nebom. Sťažovať sa však nechcel, keďže strelil víťazný gól.

"Ľad nestál za nič, ale pre obe mužstvá to bolo rovnaké Museli sme sa s tým vyrovnať. Bolo treba hrať jednoducho a strieľať na bránku. Aj góly padli po nie najlepších strelách, ale puk tam prepadol. Brankárom sa to číta len veľmi ťažko. Takže strieľať a strieľať," dodal Jaškin.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Čiliak bol výborný, ale asi som šikovný, vravel strelec rozhodujúceho gólu Jaškin