Djokovič myslí na kalendárny Grand Slam. Bude pod tlakom, tvrdí Laver

Djokovič sa už pripravuje na ovládnutie Wimbledonu.
Djokovič sa už pripravuje na ovládnutie Wimbledonu. (Autor: SITA/AP)
TASR|26. jún 2016 o 09:21

Zo žien bude favoritkou Serena Williamsová, ktorá posledný titul získala práve na Wimbledone minulý rok.

WIMDLEDON. Srbský tenista Novak Djokovič vstúpi do zápolení vo Wimbledone s jasným cieľom obhájiť titul a urobiť ďalší krok na ceste za kalendárnym Grand Slamom. "Nole" v tomto roku vyhral Australian Open i Roland Garros. V prípade triumfu na tráve All England Clubu bude mať na dosah vyrovnanie zápisu Roda Lavera.

Legendárny Austrálčan ako doposiaľ posledný hráč dokázal v jednej sezóne triumfovať na všetkých podujatiach veľkej štvorky.

"Novak bude vo Wimbledone pod veľkým tlakom. Som však presvedčený o tom, že má veľkú šancu obhájiť titul. Bol by som šťastný, keby sa mu podarilo dokázať to, čo mne. Bola by to pre neho čerešnička na torte," citovala slová Lavera agentúra AP.

Federer príde zvíťaziť

V semifinále sa rysuje repríza vlaňajšieho finále medzi Djokovičom a jeho veľkým rivalom Švajčiarom Rogerom Federerom.

Sedemnásobný šampión sa vo svojej "obývačke" na wimbledonskom centri dokáže vybičovať k výborným výkonom.

"Na Wimbledon nikdy necestujem s tým, že sa iba zúčastním na tomto turnaji. Mojim cieľom je víťazstvo," nechal sa počuť grandslamový rekordér.

Zaseknutá Serena 

Obhajkyňa titulu v ženskej dvojhre Američanka Serena Williamsová bude mať ďalšiu šancu získať 22. grandslamovú trofej vo dvojhre a vyrovnať zápis Nemky Steffi Grafovej. Doposiaľ posledný titul vybojovala vlani práve vo Wimbledone.

Ženská svetová jednotka chce prerušiť čakanie na titul.
Ženská svetová jednotka chce prerušiť čakanie na titul. (Autor: SITA/AP)

"Odvtedy sa Serena akoby zasekla. Na US Open nevyužila možnosť zavŕšiť kalendárny Grand Slam a rekord Grafovej odolal aj na Australian Open a Roland Garros. Podľa mňa svoju úlohu zohrali pri tom nervy," myslí si Williamsovej krajanka Chris Evertová, ktorá počas tretieho grandslamového turnaja roka pracuje pre ESPN.

Dominika nakopnutá titulom z Eastbourne

Zo sedmičky Slovákov v hlavnej súťaži bude najväčším želiezkom v ohni Dominika Cibulková. V sobotu vyhrala turnaj v Eastbourne a získala prvý titul na tráve. V 1. kole nastúpi proti Chorvátke Mirjane Lučičovej-Baroniovej, s ktorou má priaznivú bilanciu 4:0.

Pred piatimi rokmi ju zdolala vo Wimbledone po trojsetovej bitke. Zverenka trénera Mateja Liptáka je rada, že začne až v utorok.

"Jeden deň k dobru mi veľmi pomôže. Očakávam veľmi ťažký zápas. Doposiaľ najvyrovnanejší duel som proti Lučičovej-Baroniovej odohrala práve vo Wimbledone. Bola som set dole a v druhom som prehrávala 2:4, no otočila som to a potom som sa dostala až do štvrťfinále. Viem, čo ma čaká. Nechcem dávať na seba tlak, mám za sebou úžasné víťazstvo na turnaji a z tenisu chcem mať naďalej radosť. Uvidíme, ako to pôjde," povedala pre TASR slovenská jednotka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič myslí na kalendárny Grand Slam. Bude pod tlakom, tvrdí Laver