Trénera Čadu návrat kapitána Nagya potešil

Ťahúň ofenzívy oceliarov sa vracia. L. Nagy (vpravo) dnes v Steel Aréne nastúpi proti Trenčínu.
Ťahúň ofenzívy oceliarov sa vracia. L. Nagy (vpravo) dnes v Steel Aréne nastúpi proti Trenčínu. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|22. nov 2016 o 00:00

Na košických hokejistov čaká v utorok zápas v Trenčíne.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice nastúpia do utorkového duelu v Steel Aréne od 17.30 hod. s Duklou Trenčín už aj s kapitánom Ladislavom Nagyom, ktorému Disciplinárna komisia SZĽH odpustila zvyšnú časť trestu.

Košický útočník mal pozastavenú činnosť na osem stretnutí za protesty v zápase 18. kola na ľade Martina.

Ladislav Nagy chýbal svojmu mužstvu v zápasoch s Popradom, Banskou Bystricou, Liptovským Mikulášom a Novými Zámkami.

Voči zvyšnej polovici trestu sa košický kapitán úspešne odvolal a proti Trenčínu tak už bude môcť nastúpiť.

„Táto správa ma potešila z viacerých dôvodov. V prvom rade preto, že Laco je kapitán a dôležitý hráč ako na ľade, tak i v šatni. Ďalším dôvodom je zdravotný stav mužstva. Do včerajšieho dňa nám chýbalo celkovo päť hráčov základnej zostavy. Išlo o Ivana Jankoviča, Gaba Spilara, ktorý sa podrobil operácii, Marek Bartánus, Michel Miklík, ktorý bol chorý a bral antibiotiká a napokon Laco Nagy,“ povedal tréner oceliarov Rostislav Čada.

Podľa lodivoda košického tímu je v otázny štart Miklíka, o ktorom sa rozhodne po porade s lekármi. Gabriel Spilar bude po operácii pauzovať minimálne štyri týždne.

Šancu využili

Pri absencii svojho kapitána a zároveň najproduktívnejšieho hráča tímu nevyhrali Košičania len v derby s Popradom.

Zvyšné tri duely zvládli a dokázali, že sa vedia vysporiadať aj s neprítomnosťou svojej najväčšej ofenzívnej hviezdy.

„Musím povedať, že chlapci sa až doposiaľ na tréningoch veľmi dobre pripravovali a šancu, ktorú dostali, stopercentne využili,“ uviedol Čada.

Košickí hokejisti dokázali v nedeľu prvýkrát zdolať nováčika súťaže Nové Zámky, ktoré na ich ľade porazili gólmi Suju a Biceka 2:1.

„Bol to jeden z našich najlepších výkonov v sezóne. Výsledok si cením o to viac, že nám chýbali už vyššie zmienení hráči,“ skonštatoval český kouč.

Košičania sa vďaka víťazstvu v Nových Zámkoch udržali na rozdiel štyroch bodov od aktuálneho lídra Tipsport ligy, ktorým je Banská Bystrica.

Chcú potešiť divákov

V utorok čaká oceliarov duel s trenčianskou Duklou, ktorá v poslednom kole dokázala poraziť úradujúceho majstra z Nitry 5:1 aj vďaka hetriku Marcela Hossu

. „Extraliga je mimoriadne vyrovnaná. Všetky tímy majú potrebu bojovať a hrať tak, aby boli na popredných miestach tabuľky. My sme si vedomí, že v Trenčíne došlo ku zmene trénera a posledné dva zápasy vyhrali. Bude len na nás, aby sme ďalej pokračovali v dobrých výkonoch a potešili divákov, ktorí prídu do Steel Arény,“ povedal Čada.

STANOVISKO SZĽH

Disciplinárna komisia SZĽH v pondelok podmienečne zmenila zvyšok trestu Ladislava Nagya voči trestu zo 14. novembra tohto roku.

Ten bol určený košickému útočníkovi v Tipsport lige na 8 zápasov.

Po zaplatení pokuty 300 eur a 70 eur správnych poplatkov, požiadal po odpykaní si polovice trestu 37-ročný hokejista o prekvalifikovanie svojho skutku.

„Disciplinárna komisia po zvážení argumentov disciplinárne postihnutého hráča jeho žiadosti vyhovela, pretože pre takéto rozhodnutie sú splnené všetky formálne aj materiálne podmienky. Disciplinárna komisia zaujala názor, že časť trestu, ktorú doteraz disciplinárne postihnutý hráč vykonal, je dostatočnou zárukou toho, že v budúcnosti sa hráč obdobného konania vyvaruje. Disciplinárna komisia disciplinárne postihnutého hráča upovedomuje, že ak sa v uloženej skúšobnej dobe troch mesiacov previní tak, že mu za jeho nové previnenie bude uložený nepodmienečný trest, vykoná s týmto novým trestom aj zvyšok podmienečne odloženého trestu,“ píše sa v stanovisku Disciplinárnej komisie SZĽH.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trénera Čadu návrat kapitána Nagya potešil