Očakávaný súboj nemá víťaza, zápas Wildera s Furym sa skončil remízou

Rozhodca po zápase dvihol ruky nad hlavu obom boxerom.
Rozhodca po zápase dvihol ruky nad hlavu obom boxerom. (Autor: TASR/AP)
Andrej Kuzmány|2. dec 2018 o 06:46

Deontay Wilder zostáva šampiónom WBC v superťažkej váhe.

BRATISLAVA. Zápas o titul v superťažkej hmotnostnej kategórii v organizácii WBC medzi obhajcom Deontayom Wilderom a Tysonom Fury sa po verdikte rozhodcov skončil remízou.

Jeden rozhodca rozdelil body v pomere 115-111 pre Wildera, druhý 114-110 pre Furyho.

Tretí arbiter duel obodoval 113-113.

Šampiónom organizácie WBC tak naďalej zostáva Wilder.

"Súpera som dvakrát poslal k zemi, takže som sa mal stať víťazom. Obaja sme do toho dali srdce a ukázali sme, že sme bojovníci," povedal Wilder.

Fury aj Wilder zostávajú bez prehry

Obaja boxeri zostávajú v profesionálnom ringu neporazení. Wilder má teraz bilanciu 41 zápasov, 40 víťazstiev (z toho 39 knokautom) a 1 remíza.

Fury z 28 zápasov vyhral 27 (19 po knokaute) a raz remizoval.

Dvakrát som sa ocitol na zemi, ale stále som presvedčený o tom, že som ten zápas vyhral.


Tyson Fury, britský boxer

Fury odolal obhajcovi titulu aj napriek tomu, že sa počas zápasu dvakrát ocitol na zemi. Najmä v poslednom kole to už vyzeralo, že sa nepostaví. Ale dokázal sa zodvihnúť a vydržal bojovať až do konca.

Po skončení súboja zdôraznil, že urobil všetko pre víťazstvo. "Bojoval som na súperovej pôde, dvakrát som sa ocitol na zemi, ale stále som presvedčený o tom, že som ten zápas vyhral."

"Deontay je neľútostný pästiar, ktorý rozdáva súperom tvrdé údery. No v záverečnom kole sa mi podarilo vyhnúť tomu, aby sa zápas skončil knokautom. Som si stopercentne istý, že bude odveta. Obaja sme veľkí šampióni a najlepší boxeri v superťažkej váhe na tejto planéte," dodal.

Deontay Wilder vs. Tyson Fury: fotogaléria

1.3.2020

Fury Wildera viackrát provokoval

Duel sa začal opatrne, ani jeden boxer sa príliš netlačil do ofenzívy. Fury sa snažil Wildera zdeptať a veľakrát sa mu vysmieval s rukami za chrbtom.

Tridsaťtriročný Američan márne hľadal spôsob, ako trafiť o tri roky mladšieho a výborne kondične pripraveného Furyho, v úvodných kolách mu zasadil minimum presných rán.

Poriadne sa začalo priostrovať v siedmom kole. Brit uštedril Wilderovi niekoľko zásadných úderov a domáci boxer mal čo robiť, aby ich ustál.

Zdalo sa, že Fury má mierne navrch, lenže v prvej časti deviateho kola doplatil na svoje nadmerné skláňanie hlavy, keď mu Wilder uštedril ranu, po ktorej skončil na zemi.

Držiteľ bronzovej medaily z OH 2008 v Pekingu chcel súpera doraziť, ale nepodarilo sa mu to. Naopak, zdalo sa, že mu dochádzajú sily a v ďalšom kole prežil útlm. V záverečnom kole skončil Fury znovu na zemi po spŕške tvrdých úderov.

Na poslednú chvíľu sa však postavil a rozhodca mu po krátkom uvážení dovolil pokračovať v zápase.

O dvadsať kilogramov ťažší Brit sa znovu nenechal zlomiť a napokon vydržal s favorizovaným Wilderom v ringu plnú minutáž.

Wilder chce odvetu proti Furymu

Fury sa tento rok po problémoch s depresiami i závislosťami vrátil do ringu dvoma 'zahrievacími' duelmi a proti Wilderovi mohol dokonať jeden z najpozoruhodnejších comebackov športovej histórie.

Deontay Wilder po zápase vyhlásil, že chce proti Furymu odvetu.

"Bolo by skvelé, keby môj najbližší súper bol práve Tyson. Fanúšikovia by si opäť prišli na svoje, urobme im radosť," vravel Wilder.

Po obhajobe titulu majstra sveta vo verzii WBC by sa mal v apríli 2019 stretnúť vo Wembley s Furyho krajanom Anthonym Joshuom, ktorý je majiteľom opaskov šampióna organizácii WBA, WBO a IBF. Po remíze v Los Angeles však nie je vylúčené, že ešte pred týmto duelom príde k odvete s Furym.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Očakávaný súboj nemá víťaza, zápas Wildera s Furym sa skončil remízou